Hústól a zsömléig: BRGR

Amerikai hangulat, minőségi alapanyagok, zöld környezet, profi gasztronómiai háttér - ez a megújult BRGR.

Budapest belvárosában nem nehéz jó hamburgert találni, hiszen egyre nagyobb presztízse van a minőségi hamburgerfogyasztásnak. Azonban egy kellemes nyári napon a belvárosi forgatagot magunk mögött hagyva érdemes kipróbálni a tavaly nyáron teljes megújuláson átesett városligeti BRGR-t. Több érv is szól az igazi amerikai hangulatot árasztó gyorsétterem mellett: hamisítatlanul friss és hazai alapanyagok, kellemes környezet Budapest egyik zöld pontjának a kellős közepén és profi gasztronómiai háttér, amit a Robinson étterem top séfjei garantálnak.

“A lényeg, hogy a vevő higgyen a termékben, amelyet kézhez kap” - mondja László Árpád tulajdonos, a Robinson jelenlegi és a Spoon korábbi tulajdonosa.

A BRGR története egyébként 1986-ig nyúlik vissza, ekkor nyitotta László Árpád Lizsé nevű fagylaltozóját, amely az évek során kifőzdévé alakult át, míg 2013 nyarán teljes koncepcióváltást követően lett belőle BRGR.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a hústól kezdve a zsömléig minden frissen és helyben készüljön” - ismerteti gasztro filozófiáját a tulajdonos. Gourmet vendégek számára különösen meggyőző lehet, hogy a húspogácsákhoz az alapanyagot Gál József, a marhahús hazai szakértője garantálja, az egyedi fűszerezést és ízvilágot pedig a Robinson étterem séfjei biztosítják.

A hét minden napján nyitva tartó street food kategóriában utazó BRGR-ben hamburgerek mellett különféle szendvicseket is kínálnak. Újdonságként érdemes kipróbálni a Philly Steak Cheese szendvicseket, amely hatalmas méretükkel és ínycsilandozó ízesítésükkel sokkolják a street food szerelmeseit. Természetesen a vegetáriánus vendégek sem maradnak éhesen: igény szerint hús nélkül is megkaphatják a kívánt szendvicseket.

Apropó BRGR és street food: elsőkézből tudhattuk meg, hogy a városligeti BRGR a közeljövőben street food láncolattá válhat. Jelenleg egy Régiposta utcai étterem megvalósításáról folynak tárgyalások, valamint további két street food étterem is tervbe van véve, sőt food truckok formájában talán a hazai fesztiválokon is feltűnnek majd hamarosan az igazi amerikai hangulatot árasztó és kiváló hazai hamburgereket kínáló BRGR egységek.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.