Hústól a zsömléig: BRGR

Amerikai hangulat, minőségi alapanyagok, zöld környezet, profi gasztronómiai háttér - ez a megújult BRGR.

Budapest belvárosában nem nehéz jó hamburgert találni, hiszen egyre nagyobb presztízse van a minőségi hamburgerfogyasztásnak. Azonban egy kellemes nyári napon a belvárosi forgatagot magunk mögött hagyva érdemes kipróbálni a tavaly nyáron teljes megújuláson átesett városligeti BRGR-t. Több érv is szól az igazi amerikai hangulatot árasztó gyorsétterem mellett: hamisítatlanul friss és hazai alapanyagok, kellemes környezet Budapest egyik zöld pontjának a kellős közepén és profi gasztronómiai háttér, amit a Robinson étterem top séfjei garantálnak.

“A lényeg, hogy a vevő higgyen a termékben, amelyet kézhez kap” - mondja László Árpád tulajdonos, a Robinson jelenlegi és a Spoon korábbi tulajdonosa.

A BRGR története egyébként 1986-ig nyúlik vissza, ekkor nyitotta László Árpád Lizsé nevű fagylaltozóját, amely az évek során kifőzdévé alakult át, míg 2013 nyarán teljes koncepcióváltást követően lett belőle BRGR.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a hústól kezdve a zsömléig minden frissen és helyben készüljön” - ismerteti gasztro filozófiáját a tulajdonos. Gourmet vendégek számára különösen meggyőző lehet, hogy a húspogácsákhoz az alapanyagot Gál József, a marhahús hazai szakértője garantálja, az egyedi fűszerezést és ízvilágot pedig a Robinson étterem séfjei biztosítják.

A hét minden napján nyitva tartó street food kategóriában utazó BRGR-ben hamburgerek mellett különféle szendvicseket is kínálnak. Újdonságként érdemes kipróbálni a Philly Steak Cheese szendvicseket, amely hatalmas méretükkel és ínycsilandozó ízesítésükkel sokkolják a street food szerelmeseit. Természetesen a vegetáriánus vendégek sem maradnak éhesen: igény szerint hús nélkül is megkaphatják a kívánt szendvicseket.

Apropó BRGR és street food: elsőkézből tudhattuk meg, hogy a városligeti BRGR a közeljövőben street food láncolattá válhat. Jelenleg egy Régiposta utcai étterem megvalósításáról folynak tárgyalások, valamint további két street food étterem is tervbe van véve, sőt food truckok formájában talán a hazai fesztiválokon is feltűnnek majd hamarosan az igazi amerikai hangulatot árasztó és kiváló hazai hamburgereket kínáló BRGR egységek.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.