Hústól a zsömléig: BRGR

Amerikai hangulat, minőségi alapanyagok, zöld környezet, profi gasztronómiai háttér - ez a megújult BRGR.

Budapest belvárosában nem nehéz jó hamburgert találni, hiszen egyre nagyobb presztízse van a minőségi hamburgerfogyasztásnak. Azonban egy kellemes nyári napon a belvárosi forgatagot magunk mögött hagyva érdemes kipróbálni a tavaly nyáron teljes megújuláson átesett városligeti BRGR-t. Több érv is szól az igazi amerikai hangulatot árasztó gyorsétterem mellett: hamisítatlanul friss és hazai alapanyagok, kellemes környezet Budapest egyik zöld pontjának a kellős közepén és profi gasztronómiai háttér, amit a Robinson étterem top séfjei garantálnak.

“A lényeg, hogy a vevő higgyen a termékben, amelyet kézhez kap” - mondja László Árpád tulajdonos, a Robinson jelenlegi és a Spoon korábbi tulajdonosa.

A BRGR története egyébként 1986-ig nyúlik vissza, ekkor nyitotta László Árpád Lizsé nevű fagylaltozóját, amely az évek során kifőzdévé alakult át, míg 2013 nyarán teljes koncepcióváltást követően lett belőle BRGR.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a hústól kezdve a zsömléig minden frissen és helyben készüljön” - ismerteti gasztro filozófiáját a tulajdonos. Gourmet vendégek számára különösen meggyőző lehet, hogy a húspogácsákhoz az alapanyagot Gál József, a marhahús hazai szakértője garantálja, az egyedi fűszerezést és ízvilágot pedig a Robinson étterem séfjei biztosítják.

A hét minden napján nyitva tartó street food kategóriában utazó BRGR-ben hamburgerek mellett különféle szendvicseket is kínálnak. Újdonságként érdemes kipróbálni a Philly Steak Cheese szendvicseket, amely hatalmas méretükkel és ínycsilandozó ízesítésükkel sokkolják a street food szerelmeseit. Természetesen a vegetáriánus vendégek sem maradnak éhesen: igény szerint hús nélkül is megkaphatják a kívánt szendvicseket.

Apropó BRGR és street food: elsőkézből tudhattuk meg, hogy a városligeti BRGR a közeljövőben street food láncolattá válhat. Jelenleg egy Régiposta utcai étterem megvalósításáról folynak tárgyalások, valamint további két street food étterem is tervbe van véve, sőt food truckok formájában talán a hazai fesztiválokon is feltűnnek majd hamarosan az igazi amerikai hangulatot árasztó és kiváló hazai hamburgereket kínáló BRGR egységek.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.