Hústól a zsömléig: BRGR

Amerikai hangulat, minőségi alapanyagok, zöld környezet, profi gasztronómiai háttér - ez a megújult BRGR.

Budapest belvárosában nem nehéz jó hamburgert találni, hiszen egyre nagyobb presztízse van a minőségi hamburgerfogyasztásnak. Azonban egy kellemes nyári napon a belvárosi forgatagot magunk mögött hagyva érdemes kipróbálni a tavaly nyáron teljes megújuláson átesett városligeti BRGR-t. Több érv is szól az igazi amerikai hangulatot árasztó gyorsétterem mellett: hamisítatlanul friss és hazai alapanyagok, kellemes környezet Budapest egyik zöld pontjának a kellős közepén és profi gasztronómiai háttér, amit a Robinson étterem top séfjei garantálnak.

“A lényeg, hogy a vevő higgyen a termékben, amelyet kézhez kap” - mondja László Árpád tulajdonos, a Robinson jelenlegi és a Spoon korábbi tulajdonosa.

A BRGR története egyébként 1986-ig nyúlik vissza, ekkor nyitotta László Árpád Lizsé nevű fagylaltozóját, amely az évek során kifőzdévé alakult át, míg 2013 nyarán teljes koncepcióváltást követően lett belőle BRGR.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a hústól kezdve a zsömléig minden frissen és helyben készüljön” - ismerteti gasztro filozófiáját a tulajdonos. Gourmet vendégek számára különösen meggyőző lehet, hogy a húspogácsákhoz az alapanyagot Gál József, a marhahús hazai szakértője garantálja, az egyedi fűszerezést és ízvilágot pedig a Robinson étterem séfjei biztosítják.

A hét minden napján nyitva tartó street food kategóriában utazó BRGR-ben hamburgerek mellett különféle szendvicseket is kínálnak. Újdonságként érdemes kipróbálni a Philly Steak Cheese szendvicseket, amely hatalmas méretükkel és ínycsilandozó ízesítésükkel sokkolják a street food szerelmeseit. Természetesen a vegetáriánus vendégek sem maradnak éhesen: igény szerint hús nélkül is megkaphatják a kívánt szendvicseket.

Apropó BRGR és street food: elsőkézből tudhattuk meg, hogy a városligeti BRGR a közeljövőben street food láncolattá válhat. Jelenleg egy Régiposta utcai étterem megvalósításáról folynak tárgyalások, valamint további két street food étterem is tervbe van véve, sőt food truckok formájában talán a hazai fesztiválokon is feltűnnek majd hamarosan az igazi amerikai hangulatot árasztó és kiváló hazai hamburgereket kínáló BRGR egységek.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.