Hozzátette: ez a prognózis nullszaldós üzleti eredményt helyez kilátásba 2012-ben.
Tájékoztatása szerint a cég tulajdonában lévő Laposa Pincészet és az érdekeltségébe tartozó borhotel építése 2010 augusztusában fejeződött be, a több mint egymilliárd forintos beruházáshoz uniós pályázaton négyszázmillió forint támogatást nyertek.
A pincészet 2010-ben 40 ezer palack bort értékesített, míg tavaly 70 ezer üveg bort adtak el. Kiemelte, hogy idén a terveik szerint százezer palackra növelik az eladást, így a borhotellel együtt megduplázzák az árbevételt.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Laposa Pincészet - ahol úgynevezett gravitációs technológiával dolgozzák fel a leszüretelt szőlőt - maximális tartálykapacitása jelenleg 150 ezer üveg bor palackozását teszi lehetővé évente, de az üzemet évi 350 ezer palack bor előállítására tervezték. A vállalat hosszú távú céljai között szerepel a teljes kapacitás kihasználása, miközben nem akarnak raktárra termelni - mondta.
A borászat hathektárnyi saját termőterülettel rendelkezik, további tíz hektár betelepítésre vár, amelyet fokozatosan hajtanak végre. A palackozott borok egynegyedét saját szőlőből készítik, emellett a környékbeli gazdák ellenőrzött ültetvényeiről vásárolnak fel alapanyagot.
Gagyi Pálffy András szólt arról is, hogy a tavalyi féléves próbaüzemet követően megnyitott tízszobás borhotel kihasználtságát 2012-ben 50 százalékosra tervezik növelni. Több környékbeli szállodával alakítanak ki együttműködést, szilveszterkor már teltházzal üzemeltek.
A cég 2011-ben 150 millió forint árbevételt ért el, jelenleg 10 alkalmazottat foglalkoztat. Jegyzett tőkéje a cégbíróság adatai szerint 14,5 millió forint. (MTI)
Idén duplázza árbevételét a borászat
(MTI) - Csaknem a kétszeresére tervezi növelni árbevételét az idei évben a Bazaltbor-Badacsony Kft., a bortermelés mellett borhotelt is üzemeltető cég 2012-ben 250 millió forintos árbevétellel számol - mondta Gagyi Pálffy András ügyvezető igazgató az MTI-nek.
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg
A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban
Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.