Idén duplázza árbevételét a borászat

(MTI) - Csaknem a kétszeresére tervezi növelni árbevételét az idei évben a Bazaltbor-Badacsony Kft., a bortermelés mellett borhotelt is üzemeltető cég 2012-ben 250 millió forintos árbevétellel számol - mondta Gagyi Pálffy András ügyvezető igazgató az MTI-nek.

Hozzátette: ez a prognózis nullszaldós üzleti eredményt helyez kilátásba 2012-ben.
Tájékoztatása szerint a cég tulajdonában lévő Laposa Pincészet és az érdekeltségébe tartozó borhotel építése 2010 augusztusában fejeződött be, a több mint egymilliárd forintos beruházáshoz uniós pályázaton négyszázmillió forint támogatást nyertek.
A pincészet 2010-ben 40 ezer palack bort értékesített, míg tavaly 70 ezer üveg bort adtak el. Kiemelte, hogy idén a terveik szerint százezer palackra növelik az eladást, így a borhotellel együtt megduplázzák az árbevételt.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Laposa Pincészet - ahol úgynevezett gravitációs technológiával dolgozzák fel a leszüretelt szőlőt - maximális tartálykapacitása jelenleg 150 ezer üveg bor palackozását teszi lehetővé évente, de az üzemet évi 350 ezer palack bor előállítására tervezték. A vállalat hosszú távú céljai között szerepel a teljes kapacitás kihasználása, miközben nem akarnak raktárra termelni - mondta.
A borászat hathektárnyi saját termőterülettel rendelkezik, további tíz hektár betelepítésre vár, amelyet fokozatosan hajtanak végre. A palackozott borok egynegyedét saját szőlőből készítik, emellett a környékbeli gazdák ellenőrzött ültetvényeiről vásárolnak fel alapanyagot.
Gagyi Pálffy András szólt arról is, hogy a tavalyi féléves próbaüzemet követően megnyitott tízszobás borhotel kihasználtságát 2012-ben 50 százalékosra tervezik növelni. Több környékbeli szállodával alakítanak ki együttműködést, szilveszterkor már teltházzal üzemeltek.
A cég 2011-ben 150 millió forint árbevételt ért el, jelenleg 10 alkalmazottat foglalkoztat. Jegyzett tőkéje a cégbíróság adatai szerint 14,5 millió forint. (MTI)


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.