A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont pedig május 27-29.
„2020 tavaszán még lelkesen készültünk a jubileumi, 10. fesztiválra, melynek témája – rendhagyó módon – az örökség lett volna” – meséli Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője, aki hozzáteszi, hogy a pandémia miatt az elmúlt két évben elmaradt esemény idén ünnepli 10. évfordulóját, és marad az örökség tematika. "Ennek jegyében arra kérjük a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat saját történeteikkel” – tette hozzá a főszervező.
Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója elmondta: „ Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, hogy mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni.”
Forrás: foodandwine.hu