– Édesapámmal, aki a vendéglőt nyitotta, megpróbáltuk az akkori menüsor legkedveltebb ételeit összeválogatni – magyarázta Schädler Zsófia (31) étteremvezető. De nem csak az ételek és az árak a régiek a családi vendéglőben, a személyzet is.
– A nyitásnál kerültem ide felszolgálóként. Nem is dolgoztam máshol. Még a katonaság alatt is felszolgáltam hétvégente – mondta Novotny Tamás (44), az étterem pincére. – Menüből körülbelül 60 fogyott egy nap, főételből közel 200 adag. A legkedveltebb fogásból, a túrógombócból pedig volt olyan nap, hogy 100-at is felszolgáltunk – magyarázta. (Blikk.hu)
Időutazás Náncsi néni módra
Csókakői csontleves és rántott borda, 19 forint. Remetepecsenye kolozsvári szalonnával 48 forint. Malomkő nagyságú túrógombóc vastagon nyakon öntve tejföllel és porcukorral pedig 8 forint. Náncsi néni vendéglője ebben az évben ünnepli nyitásának 30. évfordulóját, ezért vendégeiket a nyitáskori árakkal és étlappal lepték meg - adta hírül a Blikk.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.