– Édesapámmal, aki a vendéglőt nyitotta, megpróbáltuk az akkori menüsor legkedveltebb ételeit összeválogatni – magyarázta Schädler Zsófia (31) étteremvezető. De nem csak az ételek és az árak a régiek a családi vendéglőben, a személyzet is.
– A nyitásnál kerültem ide felszolgálóként. Nem is dolgoztam máshol. Még a katonaság alatt is felszolgáltam hétvégente – mondta Novotny Tamás (44), az étterem pincére. – Menüből körülbelül 60 fogyott egy nap, főételből közel 200 adag. A legkedveltebb fogásból, a túrógombócból pedig volt olyan nap, hogy 100-at is felszolgáltunk – magyarázta. (Blikk.hu)
Időutazás Náncsi néni módra
Csókakői csontleves és rántott borda, 19 forint. Remetepecsenye kolozsvári szalonnával 48 forint. Malomkő nagyságú túrógombóc vastagon nyakon öntve tejföllel és porcukorral pedig 8 forint. Náncsi néni vendéglője ebben az évben ünnepli nyitásának 30. évfordulóját, ezért vendégeiket a nyitáskori árakkal és étlappal lepték meg - adta hírül a Blikk.

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán
A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.

Csókaszőlő, laska, piros bakator
Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai
Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában
A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál
Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos
Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.

Változóban az európai prémium borok piaca
Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.

Szezonnyitó piknik Noszvajon
Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Indul az idei Országos Borverseny
A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék
Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.