Immár hivatalos: A Hertelendyben főz tovább a Chateau Visz korábbi séfje

Április 1-től a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély új séfje a német Stefan Gebhardt, aki eddig a Chateau Visz konyháját vezette, amit 2010-ben az Év Éttermének választottak.

Ifj. Gyenesei István, a Hertelendy Kastély igazgatója úgy fogalmazott: „Mostantól az ország egyik legelismertebb séfjének ételkülönlegességeit az ország legelegánsabb kastélyában szolgáljuk majd fel. Stefan Gebhardt tapasztalata és tudása alapján vendégeink világszínvonalú gasztronómiai élményben részesülhetnek.”

Stefan Gebhardt sous chefje Vida Anikó lesz a Hertelendy Kastélyban, akivel az életben is egy párt alkotnak, és akivel az elmúlt évben már a Chateau Viszben is helyettes konyhafőnökként dolgozott együtt. A Chateau Visz éttermét Stefan Gebhardt irányítása alatt az Alexandra Bor- és Étteremkalauz, a Dining Guide és a Népszabadság TOP 50 legjobb magyar étterem c. kiadványa egyaránt az első helyre rangsorolta. Stefan Gebhardt 2005-2006 között már dolgozott a szintén Relais & Châteaux tag Burg Schlitz Kastélyszállóban Németországban.

Stefan Gebhardt elmondta: „Régi vágyam volt, hogy újra egy Relais & Châteaux-hoz tartozó kastélyban dolgozhassak, és ezért külön örülök, hogy erre ezentúl Magyarország egyetlen Relais & Châteaux tag szállodájában, a Hertelendy Kastélyban nyílik lehetőségem. Anikóval együtt nagy várakozással tekintünk a Hertelendy Kastély konyhájának vezetésére, ahol tovább inspirál majd minket a környezet, az ott lévő lehetőségek, különös tekintettel az egyedülálló biokertészetre.”


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.