Ifj. Gyenesei István, a Hertelendy Kastély igazgatója úgy fogalmazott: „Mostantól az ország egyik legelismertebb séfjének ételkülönlegességeit az ország legelegánsabb kastélyában szolgáljuk majd fel. Stefan Gebhardt tapasztalata és tudása alapján vendégeink világszínvonalú gasztronómiai élményben részesülhetnek.”
Stefan Gebhardt sous chefje Vida Anikó lesz a Hertelendy Kastélyban, akivel az életben is egy párt alkotnak, és akivel az elmúlt évben már a Chateau Viszben is helyettes konyhafőnökként dolgozott együtt. A Chateau Visz éttermét Stefan Gebhardt irányítása alatt az Alexandra Bor- és Étteremkalauz, a Dining Guide és a Népszabadság TOP 50 legjobb magyar étterem c. kiadványa egyaránt az első helyre rangsorolta. Stefan Gebhardt 2005-2006 között már dolgozott a szintén Relais & Châteaux tag Burg Schlitz Kastélyszállóban Németországban.
Stefan Gebhardt elmondta: „Régi vágyam volt, hogy újra egy Relais & Châteaux-hoz tartozó kastélyban dolgozhassak, és ezért külön örülök, hogy erre ezentúl Magyarország egyetlen Relais & Châteaux tag szállodájában, a Hertelendy Kastélyban nyílik lehetőségem. Anikóval együtt nagy várakozással tekintünk a Hertelendy Kastély konyhájának vezetésére, ahol tovább inspirál majd minket a környezet, az ott lévő lehetőségek, különös tekintettel az egyedülálló biokertészetre.”