A szépen fejlődő neves hazai borászatok beruházásait kell finanszírozniuk a fogyasztónak – mondta a műsorban Radosevics Radován borkereskedő. Sokan szépen fejlődnek, és ahhoz, hogy valaki jót tudjon csinálni, beruháznia kell, amihez pénzre van szüksége. Persze a borkereskedőnek is fontos a nyereség, hiszen 15-20 százalékos haszonréssel nem lehet megélni – fogalmazott.
Annyi tehát biztos, hogy a jó magyar bor drága. Főleg a hazai jövedelmekhez képest, hiszen míg Nyugat-Európában sokan megvásárolhatják a 40 eurós borokat, itthon a 10-12 ezer forintos palackárat a borkedvelők többsége képtelen megfizetni. Mindezt a balatonfüredi borász, Figula Mihály is megerősíti: a magyar csúcsborászat termékeit a lakosság 5 százaléka képes megfizetni, és egy 3 ezer forintos bor már prémiumterméknek számít. (Agromonitor)
Indokolatlanul drágák a magyar minőségi borok
ár nem csak a fogyasztók beszélnek róla: egyre gyakoribb a szakmai diskurzus arról, hogy vajon drágák-e a magyar borok – hangzott el az InfoRádióban. Thummerer Vilmos egri borász szerint bizonyos kereskedők visszaélnek jónevű borászok termékeikkel, és van úgy, hogy száz százalék árréssel dolgoznak.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.