Indul a dubaji gasztro buli

A Dubaji Food Fesztivál (DFF), a város éves kulináris ünnepét rendezik  február 23 és március 11 között. Idén a fesztivál nagyobb és jobb lesz, mint eddig bármikor, hiszen a 17 nap alatt számos esemény, program, promóció és sztárséf várja az érdeklődőket.

A fesztivál keretén belül Dubaj legkiválóbb gasztronómiai kínálatát kóstolhatják végig az odalátogatók, nem beszélve arról a széles választékról, mely városszerte lesz elérhető. A legújabb ételtrendek figyelembe vételével a legritkább ételkülönlegességek is kivételes áron érhetőek el,változatos programokkal színestítve az eseményt. Issam Kazim, Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) ügyvezető igazgatója: “Nagy örömmel rendezzük a Dubaji Food Fesztivált idén is, hiszen az érdeklődők 17 napon keresztül élvezhetik a hihetetlen étkezési élményeket, a luxus ételkoncepciókat és a helyi ételek ízeit. A sivatagi vacsorától a lenyűgöző part menti éttermekig, a Dubaji Food Fesztivál fantasztikus lehetőséget kínál a dubaji gasztronómia megismerésére és megízlelésére.”

A 2017-es DFF fénypontjai: az Etisalat tengerparti kantin, a Miele Dubaji Étteremhét, Dubaj rejtett gyöngyszemei, és az Étkezz & Nyerj promóció.

A tengerparti kantin idén új helyszínen kerül megrendezésre – a Sunset Beach-en. Az Etisalat kantin egy szabadon látogatható tengerparti klub, ahol az emberek megízlelhetik a legkülönlegesebb ételeket, miközben szórakoztató, sport, fitnesz és családi programokat is kínálnak a szervezők. A kantint négyszer nagyobbra tervezik, mint tavaly, vagyis az Etisalat tengerparti kantin izgalmas házilag készített étteremkoncepciókat, ízletes food truck ételeket és egyedi tengerparti étkezési élményeket kínál. Az Al Islami Masterclass is helyet kap a parton, ahol a sztárséfeket csodálhatjuk meg a sport- és gyermekprogramok mellett.

A fesztivál kulináris élvezeteinek csúcspontját a Miele Dubaji Étteremhét jelenti, ahol Dubaj 15 legelőkelőbb étterme exkluzív, korlátozott számú, háromfogásos előre elkészített menüt kínál február 23 és március 4 között fejenként 16.000 Ft-ért. A dubaji étkezés legkiválóbbjainak egyedi ajánlata kihagyhatatlan, hiszen világklasszis élményekben lehet része a vendégeknek a nemzetközileg is elismert éttermekben, mint Gordon Ramsey Bread Street Kitchen-je az Atlantisban, a lenyűgöző Pier Chic, és a vibráló Scape Restaurant & Bar a Burj Al Arabban. Az amerikaitól az argentinig, a tengeri herkentyűktől a steakig, a világ minden tájáról megkóstolhatók a különlegességek.

Dubaj éves kulináris ünnepén, le lehet adni a szavazatot a Dubaj rejtett gyöngyszemei kampány ideje alatt. Amint megszavazzák a nyerteseket, az EAE ételimádói  jelentkezhetnek egy „rejtett gyöngyszemek” túrára, melyen végiglátogathatják a győzteseket a fesztivál ideje alatt. Ha pedig mindez nem lenne elég, mindenki, aki szavazott, automatikusan “bekerül a kalapba”, akik között kisorsolnak egy hároméjszakás kalandot Dubaj történelmi negyedének luxus butikszállodájában, egy túrát 2017 hivatalos rejtett gyöngyszem éttermében egy top ételszakértő körbevezetésével, továbbá egy luxus vacsorát két főre a város egyik legelőkelőbb éttermében.

A Dubaji Food Fesztivál iúj kezdeményezése az Étkezz & Nyerj, amely egy egész városra kiterjedő promóció, ahol az érdeklődők azonnali nyereményekkel gazdagodhatnak, amikor benéznek valahova egy-egy étkezésre a több mint ezer étterem közül Dubajban. A vendégek, akik legalább 2500 Ft-ot költenek a résztvevő éttermekben,  belépőkártyát kapnak, amely felfedi az azonnal átvehető ajándékokat. Ráadásul, a reptéri promócióban lehetőség nyílik egy fantasztikus ötcsillagos dubaji nyaralás elnyerésére is két főre az azonnali meglepetés mellett.  

Website: www.dubaifoodfestival.com 

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.