A hazájára jellemző specialitást tíz különböző nemzetiségű (osztrák, svájci, francia, dán, luxemburgi, belga, lengyel, cseh, olasz és holland) mesterszakács készítette tavaly egy-egy hónapig. Nem akármilyen mennyiségben: összesen 400 ezer adagot szolgáltak fel. A legtöbbször (23 ezerszer) a cseh Oldrich Sahajdák krumplis gombalevesét rendelték az utasok, a legnépszerűbb főétel pedig az osztrák Johanna Meier marhagulyása volt, amit 13 ezren kértek. Az akció célja az volt, hogy népszerűbbé tegyék a vasúti étkezést. Mint a Deutsche Bahn képviselője elmondta, ezt a célt sikerült is elérni: mintegy 13 százalékkal emelkedett a fogyasztás. Az ínyencségek felszolgálása idén januárban még folytatódik, az utasok ebben a hónapban Herbert Hinter dél-tiroli mesterszakács receptje alapján elkészült négy fogást kóstolhatják meg. (www.ahgz.de)
Ínyenceknek való ételeket kínál a Deutsche Bahn
„Átélni Európát. Élvezni a csillagokat.” – ez a mottója annak az akciónak, amelynek keretében a német vasúttársaság már tavaly elkezdte mesterszakácsok ételeit kínálni utasainak.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.