A hazájára jellemző specialitást tíz különböző nemzetiségű (osztrák, svájci, francia, dán, luxemburgi, belga, lengyel, cseh, olasz és holland) mesterszakács készítette tavaly egy-egy hónapig. Nem akármilyen mennyiségben: összesen 400 ezer adagot szolgáltak fel. A legtöbbször (23 ezerszer) a cseh Oldrich Sahajdák krumplis gombalevesét rendelték az utasok, a legnépszerűbb főétel pedig az osztrák Johanna Meier marhagulyása volt, amit 13 ezren kértek. Az akció célja az volt, hogy népszerűbbé tegyék a vasúti étkezést. Mint a Deutsche Bahn képviselője elmondta, ezt a célt sikerült is elérni: mintegy 13 százalékkal emelkedett a fogyasztás. Az ínyencségek felszolgálása idén januárban még folytatódik, az utasok ebben a hónapban Herbert Hinter dél-tiroli mesterszakács receptje alapján elkészült négy fogást kóstolhatják meg. (www.ahgz.de)
Ínyenceknek való ételeket kínál a Deutsche Bahn
„Átélni Európát. Élvezni a csillagokat.” – ez a mottója annak az akciónak, amelynek keretében a német vasúttársaság már tavaly elkezdte mesterszakácsok ételeit kínálni utasainak.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.