Itt a legújabb Michelin Guide

Újabb étterem nyert bebocsáttatást a világ legjobbjai közé, ezúttal Megéve-i Flocon de Sel kapta meg a harmadik csillagot. Immáron huszonhat étterem a csúcson Franciaországban.

Napokon belül kezükbe vehetik az ínyencek a francia gumigyár által kiadott éttermi kalauz 2012-es franciaországi kiadványát. Az inspektorok újabb éttermet, ezúttal a Megéve-i Flocons de Sel-t találták méltónak arra, hogy megkapja a legnagyobb elismerést: a harmadik csillagot.

A kiadványban 8754 egység szerepel, ebből 4457 szálláshely és 4289 étterem. "Csillagos" értékelést 594 étterem szerzett, ebből egy csillagos 485, két csillagos 83 és három csillagos 26. Összesen 69-cel növekedett a csillaggal kitüntetett éttermek száma.

A csillag "előszobájának" tekintett Bib Gourmand jelölést 630 étterem viselheti, köztük 124 újonc a listán.

Az új három csillagos étterem séfje, Emmanuel Renaut a Franciaország északi részén lévő Pikárdiából származik. Franciaország mellett dolgozot többek között a londoni Claridge's-ben is. Tíz éve dolgozik a Megève-i Flocons de Sel-ben, 2006-ban kapta meg második Micheli csillagját. (kép: AFP / France Soir)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.