Itt a szuperélelmiszerekről szóló szakácskönyv

Vereb "Rocky" Adrienn - Szuperélelmiszerek konyhaközelben című könyvében a csaknem 40 recept található.

„Jómagam egy betegség kapcsán jutottam el a szuperélelmiszerek „világába”, s szeretném megosztani a nagyközönséggel mindazt, amit ebben a világban megismertem, megtanultam és már évek óta eredményesen alkalmazok. Ez nem egy úgynevezett gyógyító könyv, ami csodaszerek listáját tartalmazza, csupán egy olyan élelmiszer-csoport bemutatására vállalkoztam, amely révén egy kicsit egészségesebben, tudatosabban étkezhetünk – kemény lemondások nélkül.

A receptek sok olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is könnyen és egyszerűen elérhetők, nem drágák, ám mégis szuperélelmiszerek, s kitűnő fogások hozzávalói lehetnek – ezzel cáfolva is azt a közkeletű tévhitet, hogy kizárólag drága és speciális alapanyagok a szuperélelmiszerek - meséli a könyv koncepcióját Adrienn.

A könyvben olvashatunk arról is, hogyan édesítsük az ételeiket vagy, hogy milyen zsiradékot használjunk annak érdekében, hogy minél kevesebb káros anyagot vigyünk be a szervezetünkbe. Érdekessége az az írás, amely az ehetetlennek hitt ehető növényi részekről szól. Mindemellett segítségképpen készült a könyvhöz egy gasztroszókincs, ami a gasztronómiában használt alap kifejezéseken túl a könyvben szereplő, és talán sokaknak magyarázatra szoruló kifejezéseket tartalmazza. A szuperélelmiszereket összegző, és a tulajdonságaikat (vitamin- és ásványianyag-tartalom, illetve egyéb jellemzők) bemutató táblázat pedig már csak hab a tortán.

Mindez csak egy rövid ízelítő a tartalomból, ami ennél sokkal gazdagabb, hiszen több mint 120 oldalon jelenik majd meg a könyv.

Remélem, ez a könyv segít abban, hogy minél többeknek átadhassam a főzés örömét, az egészséges életmód előnyeit, valamint, hogy az egészséges ételek is lehetnek finomak.” Vereb „Rocky” Adrienn az első magyar szerző, aki arra vállalkozott, hogy bemutatja a szuperélelmiszereket, illetve felhasználási módjukat. A Szuperélelmiszerek konyhaközelben című könyv úttörő a hazai könyvpiacon és hiánypótló a gasztronómia iránt érdeklődők számára. A könyv a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, a képet illusztráló fotókat Pintér Árpád gasztrofotós készítette.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.