Izgalmas újdonságok a budapesti Damniczkiben

A fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza új édességekben.

Damniczki Balázs a már tőle megszokott precizitással és kreativitással alkotta meg a tavaszi kollekció desszertjeit, amelyeknek egy része a Damniczki-rajongók számára ismerős lehet, hiszen a Damniczki fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza az új édességekben. Ilyen például a szomolyai fekete cseresznye, a fekete tea vagy a málna. A szomolyai fekete cseresznye sorbet után mousse formájában kerül a pultba, a tavalyi évben, a Carpigiani cég versenyén országos első helyen végzett Fekete teás málna fagylalt szintén desszert változatban tér vissza. A gyümölcsös trió harmadik eleme pedig a Feketeribizli mousse, amelyet rozmaring és szecsuáni bors fűszerez.

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra missziója, hogy komplex minőségi élményt nyújtson a vendégeknek, így nem csak a sütemények, fagylaltok legjavát kínálja, hanem magas színvonalú meleg, hideg italokat és kávékat is. Az italok esetében nem kizárólag a végeredményre koncentrál, az egész folyamatot a legjobb minőség iránti vágy hatja át. A barista világversenyeken használt Black Eagle kávégép, négy szakképzett barista és a minőségi alapanyag elengedhetetlen feltétele annak, hogy a lehető legjobb kávét biztosítsák a vendégeknek. A legmagasabb minősítést elért arabica kávéból a profi barista, Salamon Anikó készíti a Damniczki Budapest kávéit, kávés italait.

Forrás: Vendég & Hotel


Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.