Jack Daniel's bár nyílt Budapest szívében

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel's lepárlóüzem. A mérföldkőnek számító születésnap alkalmából világszerte számos meglepetéssel készülnek a márka rajongóinak.  Budapesten, a Szervita téren néhány hete megnyílt Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar egy szelet Lynchburg-öt varázsol a belváros szívébe. 

Az idén 150. éves tennessee-i lepárlóüzem születésnapi meglepetés sorozatából Magyarország sem marad ki. Nemrég három hónapra Budapest szívébe költözött Amerika legértékesebb whiskyjének szülővárosa, Lynchburg. A legendás helyszín a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ban elevenedik meg, amely nem csak méltóképpen tiszteleg a márka hagyományai előtt, de remek alkalmat kínál arra, hogy a 150 éves ital kulisszatitkaiba is bepillanthassunk.

A Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar tematikus programokkal várja az érdeklődőket. A különböző „állomásokon” végighaladva lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a whiskykészítés folyamatával és minden olyan különleges módszerrel, amely egyedivé teszi a világhírű italt. Közelről megvizsgálhatjuk például a fehértölgyből készült hordókat, amelyek kiemelten fontos szerepet töltenek be a legendás whisky elkészítésében.

A Jack Daniel’s különleges ízét egy régi Lincoln megyei eljárás, a faszenes lágyítás adja, és a vendégek azt is megérezhetik, milyen lenne az ital, ha ezt a lépést elhagynák a készítők. A kiállításon olyan emblematikus emberekkel is megismerkedhetünk, akik fontos szerepet játszottak a márka életében.

A pultok mögött pedig profi bártenderek állnak, akik nem csak koktélkülönlegességekkel készülnek, de akár bennfentes titkokat is megtudhatunk tőlük az italról. A teljes portfóliót limitált kiadású whiskykkel is színesítik a jeles alkalomból.



A Szervita téri helyszínen egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek a Pop Up Bar vendégei. A 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videó és VR-szemüvegek segítségével egyedülálló virtuális élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ba.

Forrás: Élelmiszer Online


Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja

Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja 

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely

Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely 

Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.