Jack Daniel's bár nyílt Budapest szívében

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel's lepárlóüzem. A mérföldkőnek számító születésnap alkalmából világszerte számos meglepetéssel készülnek a márka rajongóinak.  Budapesten, a Szervita téren néhány hete megnyílt Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar egy szelet Lynchburg-öt varázsol a belváros szívébe. 

Az idén 150. éves tennessee-i lepárlóüzem születésnapi meglepetés sorozatából Magyarország sem marad ki. Nemrég három hónapra Budapest szívébe költözött Amerika legértékesebb whiskyjének szülővárosa, Lynchburg. A legendás helyszín a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ban elevenedik meg, amely nem csak méltóképpen tiszteleg a márka hagyományai előtt, de remek alkalmat kínál arra, hogy a 150 éves ital kulisszatitkaiba is bepillanthassunk.

A Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar tematikus programokkal várja az érdeklődőket. A különböző „állomásokon” végighaladva lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a whiskykészítés folyamatával és minden olyan különleges módszerrel, amely egyedivé teszi a világhírű italt. Közelről megvizsgálhatjuk például a fehértölgyből készült hordókat, amelyek kiemelten fontos szerepet töltenek be a legendás whisky elkészítésében.

A Jack Daniel’s különleges ízét egy régi Lincoln megyei eljárás, a faszenes lágyítás adja, és a vendégek azt is megérezhetik, milyen lenne az ital, ha ezt a lépést elhagynák a készítők. A kiállításon olyan emblematikus emberekkel is megismerkedhetünk, akik fontos szerepet játszottak a márka életében.

A pultok mögött pedig profi bártenderek állnak, akik nem csak koktélkülönlegességekkel készülnek, de akár bennfentes titkokat is megtudhatunk tőlük az italról. A teljes portfóliót limitált kiadású whiskykkel is színesítik a jeles alkalomból.



A Szervita téri helyszínen egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek a Pop Up Bar vendégei. A 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videó és VR-szemüvegek segítségével egyedülálló virtuális élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ba.

Forrás: Élelmiszer Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.