Jégkrém evés Guinness-rekord Magyarországon?

Több mint huszonnégyezer gyerek nyalja majd egyszerre a jégkrémet.

Guinness-rekordot készülnek felállítani a Rotary Országos Gyereknapon, ahol összesen több, mint 50 településen eszik majd a gyerekek egyszerre a jégkrémet.
Zoomon keresztül nézheti bárki május 26-án, 13 órakor azt a rekordkísérletet, amelynek során gyerekek ezrei fagyizhatnak egyszerre - mondja Valló Tamás, a Rotary Magyarország projektfelelőse.

A hagyományteremtő gyereknapra eddig összesen több, mint 50 település jelentkezett. Bár eredetileg négyezer gyerekkel számoltak, már most hatszor ennyien jelentkeztek: legalább huszonnégy ezer fő fogja nyalni majd egy időben a jégkrémet, amelyből az intézmények eddig kb. 25 ezer darabot igényeltek.

"A cél a legkisebbek boldoggá tétele, hiszen sokan hiányt szenvednek akár az élelmiszerek terén is. Most hozzájuk is eljuttatjuk az édességeket, ám ez csak az egyik kezdeményezésünk: A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék." - mondja a Valló Tamás, a világ legnagyobb civil szervezetének magyarországi képviseletének, a Rotary Magyarországnak a képviseletében.
A helyszínek felügyelet
ét a Rotary Magyarország összesen 55 klubja látja majd el országszerte. A rekordkísérletről a Guinnessel is folyik az egyeztetés: valószínű, hogy a szervezet képviselői videóhívásban jelentkeznek majd be az általános iskolákból, óvodákból és gyermekintézményekből, hogy hitelesíthessék a jelenlévő gyerekek számát, amit a Guinness-rekordok munkatársa jegyzőkönyvbe vehet.


Forrás: Turizmus Online


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.