Jeles borászok és éttermek parádéja

Finom borokat és kiváló ételeket, folklór- és zenei programokat kínálnak azoknak, akik részt vesznek a XVIII. Egri Bikavér Ünnepen a hevesi megyeszékhely központjában, az Érsekkertben – hangzott el a szerdán tartott sajtótájékoztatón. Az eseménysorozat a szőlőskertek, a szőlősgazdák védőszentjének, Szent Donátnak a napjához is kapcsolódik.

A július 10-13. között megrendezésre kerülő nagyszabású fesztiválra sok látogatót várnak – jelentette ki a főszervező, Tarsoly József, Eger város hegybírója. Sorrendben ez lesz a negyedik, amelyet kivételes hangulatú környezetben, Eger ősparkjában, a korzón és környékén, valamint a szökőkút mellett tartanak. Az eseményen az Egri borvidék minden jelentős borászata képviselteti magát. A minőségi italokhoz pedig az egri és a város környéki éttermek ajánlanak egyedi fogásokat.



Traktoros gyorsulási és szépségverseny

A fesztivál középpontjában ezúttal is Eger zászlósborai állnak: a bikavér, illetve annak fehér változata, az Egri Csillag áll. Ezek mellett a helyi termelők rozé borait is megismerhetik a vendégek. Közel negyven borászat csaknem 120-féle nemes italát kóstolhatják meg az idei fesztiválra érkezők. Emellett húsz étterem páratlan gasztronómiai élményt garantál az érdeklődőknek. Az eseményt ünnepélyes keretek között dr. Kállay Miklós professzor, a Magyar Bor Akadémia elnöke nyitja meg.

Tarsoly József arról is beszélt, hogy a bikavér ünnep részeként a hevesi megyeszékhelyen, a Gárdonyi Géza Színház Deák Ferenc út előtti szakaszán tartják az egri borászok traktoros gyorsulási és szépségversenyét. Az erőgépek díszítését és a gyorsulási versenyen nyújtott teljesítményét háromtagú zsűri bírálja majd el. Emellett a fesztivál teljes területén wifi-elérést biztosítanak, és több nyereményjátékkal is készülnek a szervezők. Meghirdették a "Fotózz bikavért!" pályázatot is, melynek célja, hogy azokat díjazzák, akik egyedi látásmóddal mutatják be az Egri borvidék legismertebb nedűjét.

Együttműködést ajánlanak

A rendezvény környezetét vonzónak tartja Barabás Zoltán, a Magyar Gasztronómiai Szövetség alelnöke is. A nemzetközileg elismert, nagy múltú szövetség a hazai szakácsokat, az éttermi szakembereket, a cukrászokat és a pékeket tömöríti soraiba. Az alelnök hangsúlyozta: együttműködési megállapodást kívánnak kötni az Egri borvidékkel annak érdekében, hogy a hazai éttermek a jövőben az ételeik mellé minél több jó minőségű egri bort is ajánljanak a vendégeknek.



Az Érsekkertben felállításra kerülő Egri Bikavér Színpad kulturális programokkal várja az érdeklődőket – számolt be Kovács Katalin, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. A fesztivál előtt egy nappal kezdődő XXVI. Agria Folktalálkozó résztvevői ugyanis műsort adnak, és nemzetközi táncházat szerveznek az Érsekkertben. Emellett neves zenekarok is tartanak koncerteket a négy nap alatt. Látványosnak ígérkezik a fiatal ökölvívók sporttalálkozója is, akik a közönség előtt mérik össze tudásukat.

Fonogram-díj, másodszor

A fesztiválon immár 18. alkalommal lép fel a közelmúltban Fonogram-díjjal másodszor is kitüntetett egri Kerekes Band – erősítette meg Fehér Zsombor, az együttes frontembere. Ezúttal önálló sátorral jelennek meg a bikavér fesztiválon és kulturált borfogyasztásra invitálják a vendégeket.

Az érsekkerti Zenepavilonnál kialakított Egri Csillag Színpadon többféle stílust képviselő zenekar lép majd fel, ezzel is biztosítva a jó hangulatot – mondta Törőcsik Gábor programszervező a Part Egyesület képviseletében. Emellett délutánonként kreatív gyermekprogramokkal is várják a kicsiket, a színpadnál pedig fényfestésre is fogadnak alkotásokat.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.