A Sauska pincészet meglehetősen átrendezte a villányi bortérképet: újításaival, trendi és sikeres boraival alaposan megmozgatta Villányt, és megjelenésével újra kellett definiálni a megszokott sztenderdeket és addig megszokott ízeket, formákat. Most ez a pincészet mutatkozik be Kúcs Gyula birtokigazgató vezetésével a Symbol gyönyörű színhelyén, a 220 éves elegáns pince mélyén. Ahol Rácz Krisztián executive chef válogatta az étkeket a bemutatkozó borok mellé. E különleges helyszínre, e különleges eseményre invitáljuk most a vendéglátós és hoteles szakma közül azokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy segítsék munkánkat. Mindehhez először jelezni kell a részvételi szándékot legkésőbb január 18-ig a [email protected] címen (Részvételi díj: 11.900 Ft.), vagy a 06-30-816-31-15-ös telefonszámon, majd második lépésként, kérjük, a helyszínen vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.Végül kedvcsinálóként, íme, az est teljes étel- és italsora:Sauska Rosé 2009„Rosé” kacsa melle és kocsonyája ribizli chutney-valSauska Chardonnay 2007Füstölt angolna langusztínó mártással és paszternákpürévelSauska Pinot Noir 2007Vöröstonhal-tatár céklás zöldlencse ágyon vörösbor-kivonattalés Pármai chips-szel Sauska kékfrankos 2008Vaddisznócomb és pecsenye kacsamáj randevúja kecskesajt habbalSauska „Cuvée 11” 2007Bélszínfilé konfitált marhapofával „grenadine marssal”Sauska „Cuvée 7” 2006Szarvasgerinc „sous vide” classic a’la naturKávécsokoládé trüffellel.
Jöjjön, teszteljen velünk!
Nem mindennapi kéréssel forulunk most olvasóinkhoz: a Symbol Budapest étterem 220 éves pincetermében tartják január 20-án (szerdán), 19 órai kezdettel a villányi Sauska pincészettel közösen rendezett borestet, ahová vállalkozó kedvű segítőt várunk azért, hogy „inkognitóban” támogassák tesztelőink munkáját.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.