A Sauska pincészet meglehetősen átrendezte a villányi bortérképet: újításaival, trendi és sikeres boraival alaposan megmozgatta Villányt, és megjelenésével újra kellett definiálni a megszokott sztenderdeket és addig megszokott ízeket, formákat. Most ez a pincészet mutatkozik be Kúcs Gyula birtokigazgató vezetésével a Symbol gyönyörű színhelyén, a 220 éves elegáns pince mélyén. Ahol Rácz Krisztián executive chef válogatta az étkeket a bemutatkozó borok mellé. E különleges helyszínre, e különleges eseményre invitáljuk most a vendéglátós és hoteles szakma közül azokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy segítsék munkánkat. Mindehhez először jelezni kell a részvételi szándékot legkésőbb január 18-ig a [email protected] címen (Részvételi díj: 11.900 Ft.), vagy a 06-30-816-31-15-ös telefonszámon, majd második lépésként, kérjük, a helyszínen vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.Végül kedvcsinálóként, íme, az est teljes étel- és italsora:Sauska Rosé 2009„Rosé” kacsa melle és kocsonyája ribizli chutney-valSauska Chardonnay 2007Füstölt angolna langusztínó mártással és paszternákpürévelSauska Pinot Noir 2007Vöröstonhal-tatár céklás zöldlencse ágyon vörösbor-kivonattalés Pármai chips-szel Sauska kékfrankos 2008Vaddisznócomb és pecsenye kacsamáj randevúja kecskesajt habbalSauska „Cuvée 11” 2007Bélszínfilé konfitált marhapofával „grenadine marssal”Sauska „Cuvée 7” 2006Szarvasgerinc „sous vide” classic a’la naturKávécsokoládé trüffellel.
Jöjjön, teszteljen velünk!
Nem mindennapi kéréssel forulunk most olvasóinkhoz: a Symbol Budapest étterem 220 éves pincetermében tartják január 20-án (szerdán), 19 órai kezdettel a villányi Sauska pincészettel közösen rendezett borestet, ahová vállalkozó kedvű segítőt várunk azért, hogy „inkognitóban” támogassák tesztelőink munkáját.

Új nemzetközi borászati szervezet született
. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek
A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?
Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet
Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.

Már nálunk is nagyban serénykednek a kínai vendéglátóipari robotok
Olcsóbb, mint egy pincér.

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?
Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem
Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája
A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.

Bezárt a legendás dunántúli csárda
Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.

A nőket ünneplik a Matild Palotában
A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.