A Sauska pincészet meglehetősen átrendezte a villányi bortérképet: újításaival, trendi és sikeres boraival alaposan megmozgatta Villányt, és megjelenésével újra kellett definiálni a megszokott sztenderdeket és addig megszokott ízeket, formákat. Most ez a pincészet mutatkozik be Kúcs Gyula birtokigazgató vezetésével a Symbol gyönyörű színhelyén, a 220 éves elegáns pince mélyén. Ahol Rácz Krisztián executive chef válogatta az étkeket a bemutatkozó borok mellé. E különleges helyszínre, e különleges eseményre invitáljuk most a vendéglátós és hoteles szakma közül azokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy segítsék munkánkat. Mindehhez először jelezni kell a részvételi szándékot legkésőbb január 18-ig a [email protected] címen (Részvételi díj: 11.900 Ft.), vagy a 06-30-816-31-15-ös telefonszámon, majd második lépésként, kérjük, a helyszínen vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.Végül kedvcsinálóként, íme, az est teljes étel- és italsora:Sauska Rosé 2009„Rosé” kacsa melle és kocsonyája ribizli chutney-valSauska Chardonnay 2007Füstölt angolna langusztínó mártással és paszternákpürévelSauska Pinot Noir 2007Vöröstonhal-tatár céklás zöldlencse ágyon vörösbor-kivonattalés Pármai chips-szel Sauska kékfrankos 2008Vaddisznócomb és pecsenye kacsamáj randevúja kecskesajt habbalSauska „Cuvée 11” 2007Bélszínfilé konfitált marhapofával „grenadine marssal”Sauska „Cuvée 7” 2006Szarvasgerinc „sous vide” classic a’la naturKávécsokoládé trüffellel.
Jöjjön, teszteljen velünk!
Nem mindennapi kéréssel forulunk most olvasóinkhoz: a Symbol Budapest étterem 220 éves pincetermében tartják január 20-án (szerdán), 19 órai kezdettel a villányi Sauska pincészettel közösen rendezett borestet, ahová vállalkozó kedvű segítőt várunk azért, hogy „inkognitóban” támogassák tesztelőink munkáját.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.