A Sauska pincészet meglehetősen átrendezte a villányi bortérképet: újításaival, trendi és sikeres boraival alaposan megmozgatta Villányt, és megjelenésével újra kellett definiálni a megszokott sztenderdeket és addig megszokott ízeket, formákat. Most ez a pincészet mutatkozik be Kúcs Gyula birtokigazgató vezetésével a Symbol gyönyörű színhelyén, a 220 éves elegáns pince mélyén. Ahol Rácz Krisztián executive chef válogatta az étkeket a bemutatkozó borok mellé. E különleges helyszínre, e különleges eseményre invitáljuk most a vendéglátós és hoteles szakma közül azokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy segítsék munkánkat. Mindehhez először jelezni kell a részvételi szándékot legkésőbb január 18-ig a [email protected] címen (Részvételi díj: 11.900 Ft.), vagy a 06-30-816-31-15-ös telefonszámon, majd második lépésként, kérjük, a helyszínen vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.Végül kedvcsinálóként, íme, az est teljes étel- és italsora:Sauska Rosé 2009„Rosé” kacsa melle és kocsonyája ribizli chutney-valSauska Chardonnay 2007Füstölt angolna langusztínó mártással és paszternákpürévelSauska Pinot Noir 2007Vöröstonhal-tatár céklás zöldlencse ágyon vörösbor-kivonattalés Pármai chips-szel Sauska kékfrankos 2008Vaddisznócomb és pecsenye kacsamáj randevúja kecskesajt habbalSauska „Cuvée 11” 2007Bélszínfilé konfitált marhapofával „grenadine marssal”Sauska „Cuvée 7” 2006Szarvasgerinc „sous vide” classic a’la naturKávécsokoládé trüffellel.
Jöjjön, teszteljen velünk!
Nem mindennapi kéréssel forulunk most olvasóinkhoz: a Symbol Budapest étterem 220 éves pincetermében tartják január 20-án (szerdán), 19 órai kezdettel a villányi Sauska pincészettel közösen rendezett borestet, ahová vállalkozó kedvű segítőt várunk azért, hogy „inkognitóban” támogassák tesztelőink munkáját.

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet
A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort
Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba
Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.

Ha február, akkor Kávébár Bazár
A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.

Üdítőket hív vissza a multicég Európában
Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.

A Lidl csökkenti a tojás árát
A lépés nem meglepő.

Gasztrorendezvény Szlovákiában
Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.