Jöjjön, teszteljen velünk!

Nem mindennapi kéréssel forulunk most olvasóinkhoz: a Symbol Budapest étterem 220 éves pincetermében tartják január 20-án (szerdán), 19 órai kezdettel a villányi Sauska pincészettel közösen rendezett borestet, ahová vállalkozó kedvű segítőt várunk azért, hogy „inkognitóban” támogassák tesztelőink munkáját.

A Sauska pincészet meglehetősen átrendezte a villányi bortérképet: újításaival, trendi és sikeres boraival alaposan megmozgatta Villányt, és megjelenésével újra kellett definiálni a megszokott sztenderdeket és addig megszokott ízeket, formákat. Most ez a pincészet mutatkozik be Kúcs Gyula birtokigazgató vezetésével a Symbol gyönyörű színhelyén, a 220 éves elegáns pince mélyén. Ahol Rácz Krisztián executive chef válogatta az étkeket a bemutatkozó borok mellé. E különleges helyszínre, e különleges eseményre invitáljuk most a vendéglátós és hoteles szakma közül azokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy segítsék munkánkat. Mindehhez először jelezni kell a részvételi szándékot legkésőbb január 18-ig a [email protected] címen (Részvételi díj: 11.900 Ft.), vagy a 06-30-816-31-15-ös telefonszámon, majd második lépésként, kérjük, a helyszínen vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal.Végül kedvcsinálóként, íme, az est teljes étel- és italsora:Sauska Rosé 2009„Rosé” kacsa melle és kocsonyája ribizli chutney-valSauska Chardonnay 2007Füstölt angolna langusztínó mártással és paszternákpürévelSauska Pinot Noir 2007Vöröstonhal-tatár céklás zöldlencse ágyon vörösbor-kivonattalés Pármai chips-szel Sauska kékfrankos 2008Vaddisznócomb és pecsenye kacsamáj randevúja kecskesajt habbalSauska „Cuvée 11” 2007Bélszínfilé konfitált marhapofával „grenadine marssal”Sauska „Cuvée 7” 2006Szarvasgerinc „sous vide” classic a’la naturKávécsokoládé trüffellel.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.