Jön az Étterem Hét

Alig zajlott le az „Éttermi Roham Napja”, most itt az „Éttermi Roham Hete”, azaz a hivatalosan „Étterem Hét” névre keresztelt gasztroünnep, melyet másodszor rendez meg Magyarországon a DiningCity.com

Az 1998-ban Hollandiában alakult étteremkereső hálózat, tizennégy országban van jelen a világon. Tavaly indították útjára hazánkban az „Étterem hét” rendezvényét, melynek során a csatlakozó vendéglátóhelyek egységesen 3000 forintos áron kínálnak csúcsgasztronómiás menüt az akcióban részt vevő vendégek számára. Az ötlet eredetileg New Yorkból származik, ahol a program akkora sikert aratott, hogy évente többször is megrendezésre kerül.
Az elmúlt évben 31 felső és középkategóriás étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, és az egy hét során átlagosan 81 százalékos foglaltságot sikerült elérni ezeken a vendéglátó helyeken.
Idén várhatóan ötven fölött lesz a csatlakozó éttermek száma – tájékoztatta a sajtót Kiss Zoltán, a DiningCity.com budapesti munkatársa. A fő cél, hogy a minőségi vendéglátás minél többek számára elérhető legyen, és erre kitűnő alkalom ez az egyhetes rendezvény.
Az „Étterem hét” különlegessége, hogy asztalfoglalás kizárólag elektronikus úton lehetséges, a visszaigazolást azonnal küldi a rendszer, amely két nappal az időpont előtt emlékeztető e-mait, a foglalás napján pedig sms-t küld.
A március 26-tól április 1-ig tartó „Éttermi hét”-en olyan éttermek vesznek részt, mint többek között az Abszint étterem, az Aranyszarvas, az ARAZ étterem, a Carne di Hall, a Gellért söröző, a Haxen Király étterem, a Kaltenberg, a Kárpátia, a Khli, a Kisbuda Gyöngye, a Krízia, a Pavillon de Paris, a Robinson vagy a Symbol. Az idén várhatóan ötven fölött lesz a csatlakozó éttermek száma.


Az esemény keddi sajtótájékoztatóján részt vett Stephanie van Gerven, az elsőként megalakult DiningCity Amsterdam képviseletében, Major Balázs és Miyazaki Emiko, a tavaly legjobb értékeléseket kapott Fuyi étteremből, valamint az idén csatlakozott éttermek képviseletében Ginter Krisztina, a Gepárd és Űrhajó Bolyki Borbisztró vezetője.
Budapest mellett Belgiumban, Bécsben, Sanghaiban, Szingapurban és Rómában is megrendezik az „Étterem hetet”.
A részt vevő budapesti éttermek teljes listája megtalálható a www.etteremhet.hu címen, és itt lehet majd asztalt foglalni. 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.