Judafest Gasztronómiai Fesztivál

November 27-e és december 1-je között rendezik meg Budapesten a negyedik Judafest Gasztronómiai Fesztivált a megújult Kazinczy utcában - írja a Kultúrport.

Az erzsébetvárosi Kultúra utcájában az érdeklődők öt napon keresztül ismerkedhetnek a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel, miközben ingyenes kulturális programokkal és koncertekkel várják őket.

Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be zsidó ételkínálatával. A látogatók megízlelhetik a kóser ételeket, belekóstolhatnak a hagyományos és a modern zsidó konyha ízeibe, valamint Kárpátalja zsidó ételkülönlegességeibe is.

A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal, és más izgalmas ételekkel várják a látogatókat a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.

Az ételek mellett a szervezők idén számos kulturális programmal várják a Kultúra utcájába látogató felnőtteket és gyerekeket. November 27-én vasárnap, a fesztivál nyitónapján egész nap, míg hétköznaponként délben és délután várják ingyenes programok az érdeklődőket. A Judafesten odesszai kocsmadalokból ad koncertet Jávori „Fegya” Ferenc és Dunai Tamás, de fellép a Delalamm dzsessz formáció, a Vinylstrings duó és a Mizrachim zenekar is. A gyermekes családoknak szól Eszményi Viktória és Heilig Gábor koncertje, valamint a Batyuszínház és az Apró Színház előadása.

A Judafestre ebédidőben érkező vendégeket a rendezvény öt napja alatt különböző hangszereken játszó muzsikusok szórakoztatják a Kazinczy utcában. (forrás: ma.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.