Judafest Gasztronómiai Fesztivál

November 27-e és december 1-je között rendezik meg Budapesten a negyedik Judafest Gasztronómiai Fesztivált a megújult Kazinczy utcában - írja a Kultúrport.

Az erzsébetvárosi Kultúra utcájában az érdeklődők öt napon keresztül ismerkedhetnek a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel, miközben ingyenes kulturális programokkal és koncertekkel várják őket.

Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be zsidó ételkínálatával. A látogatók megízlelhetik a kóser ételeket, belekóstolhatnak a hagyományos és a modern zsidó konyha ízeibe, valamint Kárpátalja zsidó ételkülönlegességeibe is.

A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal, és más izgalmas ételekkel várják a látogatókat a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.

Az ételek mellett a szervezők idén számos kulturális programmal várják a Kultúra utcájába látogató felnőtteket és gyerekeket. November 27-én vasárnap, a fesztivál nyitónapján egész nap, míg hétköznaponként délben és délután várják ingyenes programok az érdeklődőket. A Judafesten odesszai kocsmadalokból ad koncertet Jávori „Fegya” Ferenc és Dunai Tamás, de fellép a Delalamm dzsessz formáció, a Vinylstrings duó és a Mizrachim zenekar is. A gyermekes családoknak szól Eszményi Viktória és Heilig Gábor koncertje, valamint a Batyuszínház és az Apró Színház előadása.

A Judafestre ebédidőben érkező vendégeket a rendezvény öt napja alatt különböző hangszereken játszó muzsikusok szórakoztatják a Kazinczy utcában. (forrás: ma.hu)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.