„Nap mint nap rémtörténeteket hallottunk arról, milyen a bárokban, hotelekben, éttermekben és a turizmusban dolgozni. A szakma legnagyobbb neveinek muszáj összefogni, és megfordítani ezt a trendet - mondta Brian Wisdom, a kezdeményezést szervező Peole 1st ügyvezető igazgatója. A kampány elsősorban a fiatalokat célozza meg. Célja az, hogy rábírja őket, gondolják át lehetőségeiket a vendéglátó szektorban. Az első hirdetés a „Hollyoaks” című szappanopera egyik epizódjának szünetében lesz majd látható, amit 2 millióan néznek, és a nézők fele 16-24 éves. A reklám egy mikrosite-ra vezeti a nézőket – www.greatplaces2work -, amelyen YouTube-stílusú videók mutatják be, milyenek az említett szakmák a való életben. (www.caterersearch.com)
Kampány a szakma reputációjának javításáért
A Living Ventures, a Yo! Sushi, a Gourmet étteremlánc, valamint a McDonald’s, a Compass Group, a Sodexho és a BaxterStorey kampányt indított az Egyesült Királyságban a vendéglátó szakma reputációjának javításáért.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.