„Nap mint nap rémtörténeteket hallottunk arról, milyen a bárokban, hotelekben, éttermekben és a turizmusban dolgozni. A szakma legnagyobbb neveinek muszáj összefogni, és megfordítani ezt a trendet - mondta Brian Wisdom, a kezdeményezést szervező Peole 1st ügyvezető igazgatója. A kampány elsősorban a fiatalokat célozza meg. Célja az, hogy rábírja őket, gondolják át lehetőségeiket a vendéglátó szektorban. Az első hirdetés a „Hollyoaks” című szappanopera egyik epizódjának szünetében lesz majd látható, amit 2 millióan néznek, és a nézők fele 16-24 éves. A reklám egy mikrosite-ra vezeti a nézőket – www.greatplaces2work -, amelyen YouTube-stílusú videók mutatják be, milyenek az említett szakmák a való életben. (www.caterersearch.com)
Kampány a szakma reputációjának javításáért
A Living Ventures, a Yo! Sushi, a Gourmet étteremlánc, valamint a McDonald’s, a Compass Group, a Sodexho és a BaxterStorey kampányt indított az Egyesült Királyságban a vendéglátó szakma reputációjának javításáért.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.