Karanténkonyhában főz a sztárséf

Különleges helyen főz egy olasz sztárséf, aki a közösségi médián keresztül közvetíti konyháját Los Angeles-ben.

Karanténkonyha címmel indított élő műsort Beverly Hillsből Instagram-oldalán Massimo Bottura olasz sztárséf. "Vigyázzatok magatokra! Mossatok kezet, mindig mossatok kezet!" - üzente közönségének a Kitchen Quarantine első élő közvetítése után Bottura, akinek éttermei a világ legjobbjai között szerepelnek.

A The Hollywood Reporter cikke szerint Bottura már számos karitatív akcióval hívta fel magára a figyelmet. 2012-ben, a tragikus olaszországi földrengés után segített megszervezni, hogy a rombadőlt térségből a világ séfjei felvásárolják a sajtokat, és így ne vesszenek kárba. Bottura az éhezés felszámolásán is dolgozik Robert De Niróval együttműködve.

A sztárséf legismertebb étterme a modenai Osteria Francescana, de két Gucci Osterias-étterme is van, az eredeti Firenzében és egy új Beverly Hillsben.

Bottura szombaton indította el Karanténkonyha-sorozatát, amelyet minden este - magyar idő szerint 20 órakor - közvetít Instagramján. A séf élőben főz egy komplett vacsorát azokból a dolgokból, amelyek a hűtőjében vannak. "Ez nem főzőműsor. Csak részei akarunk lenni a világnak" - magyarázta a közösségi médián Bottura.

Forrás: MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.