Két séffel erősít megújuló éttermében a Budapest Marriott Hotel

Két új mesterszakácsot köszöntött a Budapest Marriott Hotel a csapatában. Konstantinos Kranakis executive séf és Varga Roland éttermi séf felelnek a márciusban újranyitó, friss koncepció szerint átalakított étteremért.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy két elismert tehetséget köszönthetünk a Budapest Marriott Hotel családjában. Konstantinos és Roland kreativitása óriási segítséget jelent az új éttermi koncepciónk megvalósításában és friss szemléletmódot is hoztak a menüsor, az ételek megalkotásába” – mondta Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. „Bízunk az együttműködés sikerében, és reméljük, hogy megújuló éttermünk barátságos atmoszférája, stílusos kivitelezése, valamint az évszakonként változó menü nemcsak hotelvendégeink, hanem a helyiek érdeklődését is felkelti majd.”

A Budapest Marriott Hotel márciustól izgalmas nemzetközi konyhával és tradicionális hazai ízekkel várja vendégeit a megújuló, 210 ülőhellyel rendelkező éttermében, valamint annak lenyűgöző, egyedi panorámát nyújtó teraszával.

Az új séfekről

Konstantinos Kranakis a kulinária díjnyertes, progresszív gondolkodásmódú szakembere, 25 éves nemzetközi tapasztalattal. Számos neves étteremben és hotelben dolgozott, így például Athénban az Asteras Vouliagmenis (5*), Four Seasons, és Hilton Athens (5*) szállodákban, a Hilton Worldwide-ban Londonban és Bakuban, valamint a kairói Conrad Hotelben. Chef De Cuisine-ként három „Best restaurant” díjat is elnyert a dohai Intercontinental West Bay Lagoonban.

Varga Roland több nagy presztízsű étteremben szerzett tapasztalatot. Dolgozott a Lulu-ban, és a Baldaszti’s Grandban. A Robinson étterem kapacitásbővítésének koordinálása, valamint a cégcsoporthoz tartozó éttermek nyitása volt a fő feladata. Aktív szerepet vállalt számos budapesti streetfood hely elindításában. A Marriott csapatához való csatlakozását megelőzően a Bestiában dolgozott.

 

Forrás: Turizmus Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.