Kettő az egyben: mosoda és kávézó Németországban

Két német "multi", egy mosószergyár és egy háztartási gép konszern együttműködésében megnyílt az első kávézóval egybenyitott mosoda Münchenben - írta meg az Ingatlanmenedzser.

A két cég együttműködésében megnyílt Münchenben az első innovatív mosoda, mely ízletes kávévariációkkal, finom harapnivalóval, olvasnivalóval és internet elérhetőséggel várja, a ruháikat tisztítani vágyó fiatalokat. Az innovatív Wash&Coffee mosoda modern környezetben várja a bajor főváros fiataljait, akik egy csésze fekete mellett hasznos útmutatásokat is kapnak a ruhák megfelelő tisztításával kapcsolatosan.

Az egyik cég által készített felmérés szerint Münchenben átlagon felüli a szinglik és a tanulók aránya a teljes lakosságon belül. A nagybetűs életbe frissen belépők közül azonban sokaknak jelent kihívást az önellátás. A legtöbb fiatal még csak ekkor fedezi fel a mosás rejtelmeit, beleértve az anyagok kezelésének módját, vagy egy mosógép működtetését. A Wash&Coffe névre keresztelt hangulatos mosoda ezeket a fiataloknak kívánja segíteni szakmai tudásával, miközben élménydússá is teszi ezt a kötelező házimunkát.

Amíg a mosógépek dolgoznak, vagy a ruhák száradnak, a várakozás is kellemesen telik. A vendégek magazinokat olvashatnak, zenét hallgathatnak, vagy a vezeték nélküli hálózaton keresztül internetezhetnek. A hely valódi különlegessége azonban a kellemes kávézás lehetősége, így a fiatalok, az akár másfél-két órán át tartó mosóprogram alatt jóízűen beszélgethetnek egy csésze fekete mellett. A Wash&Coffe mosoda belső kialakítása is hozzájárul a hangulatos mosáshoz: a hely minimál stílusa és rendhagyó bútorzata design szempontjából is figyelemre méltó. (forrás: Ingatlanmenedzser)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.