Kettő az egyben: mosoda és kávézó Németországban

Két német "multi", egy mosószergyár és egy háztartási gép konszern együttműködésében megnyílt az első kávézóval egybenyitott mosoda Münchenben - írta meg az Ingatlanmenedzser.

A két cég együttműködésében megnyílt Münchenben az első innovatív mosoda, mely ízletes kávévariációkkal, finom harapnivalóval, olvasnivalóval és internet elérhetőséggel várja, a ruháikat tisztítani vágyó fiatalokat. Az innovatív Wash&Coffee mosoda modern környezetben várja a bajor főváros fiataljait, akik egy csésze fekete mellett hasznos útmutatásokat is kapnak a ruhák megfelelő tisztításával kapcsolatosan.

Az egyik cég által készített felmérés szerint Münchenben átlagon felüli a szinglik és a tanulók aránya a teljes lakosságon belül. A nagybetűs életbe frissen belépők közül azonban sokaknak jelent kihívást az önellátás. A legtöbb fiatal még csak ekkor fedezi fel a mosás rejtelmeit, beleértve az anyagok kezelésének módját, vagy egy mosógép működtetését. A Wash&Coffe névre keresztelt hangulatos mosoda ezeket a fiataloknak kívánja segíteni szakmai tudásával, miközben élménydússá is teszi ezt a kötelező házimunkát.

Amíg a mosógépek dolgoznak, vagy a ruhák száradnak, a várakozás is kellemesen telik. A vendégek magazinokat olvashatnak, zenét hallgathatnak, vagy a vezeték nélküli hálózaton keresztül internetezhetnek. A hely valódi különlegessége azonban a kellemes kávézás lehetősége, így a fiatalok, az akár másfél-két órán át tartó mosóprogram alatt jóízűen beszélgethetnek egy csésze fekete mellett. A Wash&Coffe mosoda belső kialakítása is hozzájárul a hangulatos mosáshoz: a hely minimál stílusa és rendhagyó bútorzata design szempontjából is figyelemre méltó. (forrás: Ingatlanmenedzser)


Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.