Ki lesz 2020-ban az Év Bortermelője?

A Magyar Bor Akadémia kihirdette „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj öt legtöbb szavazatot kapó termelőjét, akiknek esélyük nyílik megszerezni az idén 30. alkalommal átadásra kerülő elismerést. A jelölési szakaszban több mint 300 szakember véleményének összesítésével választották ki a TOP 5-öt, a győztest december 4-én jelentik be.

Magyar Bor Akadémia idén már 30. alkalommal ítéli oda a nagy megbecsülésnek örvendő kitüntetést. Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol több mint 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt, legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. 

A korábbi évek hagyomány szerint a Magyar Bor Akadémia egy rendezvényt szervezett a jelöltek bemutatkozására, melyen a nagyközönség és a szakma is személyesen találkozhatott a jelöltekkel és boraikkal. Idén a pandémiás helyzetben ezt a programot hivatott pótolni a jelöltek által készített rövidfilmek közreadása, amelyek érdekes és személyes hangvételükkel gazdagítják a példamutató borászainkról kialakított eddigi képet.

A győztes kilétére december 4-én derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai, és déli 12 órakor kezdődően online sajtótájékoztató keretében jelentik be a szavazás eredményét, 2020 Év Bortermelőjét Magyarországon.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

-     Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)

-     Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)

-     Ipacs Szabó István(Villányi borvidék)

-     Liptai Zsolt(Pannonhalmi borvidék)

-     Nyúlné dr. Pühra Beáta(Etyek-Budai borvidék)

A jelöltekről készült kisfilmek az alábbi linken tekinthetők meg:

Az Év Bortermelője Magyarországon 2020 díj jelöltjei - YouTube

 

 

Forrás: Flow pr


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.