A fővárosi New York Café immár hatodik alkalommal szervezi meg a bárzongoristák versenyét. Nagy Gábor, a kávéházat vezető cég tulajdonosa elmondta, hogy a bárzongorista-verseny része azon projektsorozatuknak, amellyel szeretnék visszahonosítani a kávézóba a századelő szellemi pezsgését mind zenei, mind irodalmi tekintetben, ezzel is támogatva a főváros kulturális fejlődését.
A négy hónapon át tartó versenysorozat hat fordulóból áll, melynek legutolsó eseménye egy teljes estés gála-döntő. Nevezni november 20-ig lehet, ám az előválogatás után csak 10 versenyzőnek áll majd módjában élőben is megmérettetnie magát a New York Caféban.
A szakmai zsűri tagja Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor. A zsűri döntésén túl a közönség szavazatai is nagyban befolyásolják majd a versenyzők továbbjutását - emeli kji az MTI közleménye.
Nyári Károly zongoraművész szerint kiemelkedő fontosságú, hogy a bárzongorista kultúra visszakerüljön a köztudatba és újra elterjedtté váljon.
A verseny főszponzora a Roland hangszergyártó cég, amely a versenyhez szükséges zongorát - egy új fejlesztésű Roland V-Piano Grandot - biztosítja. A verseny győztese egymillió forint értékű szerződést írhat alá, a második és a harmadik helyezett egy-egy utazást kap ajándékba. (MTI)
Ki lesz a legjobb bárzongorista?
(MTI) A múlt századelő kávéházi szellemi pezsgését szeretnék visszahonosítani a decemberben kezdődő bárzongorista-verseny szervezői, akik a jövő márciusig tartó megmérettetés részleteiről Budapesten tartottak tájékoztatót.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.