A fővárosi New York Café immár hatodik alkalommal szervezi meg a bárzongoristák versenyét. Nagy Gábor, a kávéházat vezető cég tulajdonosa elmondta, hogy a bárzongorista-verseny része azon projektsorozatuknak, amellyel szeretnék visszahonosítani a kávézóba a századelő szellemi pezsgését mind zenei, mind irodalmi tekintetben, ezzel is támogatva a főváros kulturális fejlődését.
A négy hónapon át tartó versenysorozat hat fordulóból áll, melynek legutolsó eseménye egy teljes estés gála-döntő. Nevezni november 20-ig lehet, ám az előválogatás után csak 10 versenyzőnek áll majd módjában élőben is megmérettetnie magát a New York Caféban.
A szakmai zsűri tagja Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor. A zsűri döntésén túl a közönség szavazatai is nagyban befolyásolják majd a versenyzők továbbjutását - emeli kji az MTI közleménye.
Nyári Károly zongoraművész szerint kiemelkedő fontosságú, hogy a bárzongorista kultúra visszakerüljön a köztudatba és újra elterjedtté váljon.
A verseny főszponzora a Roland hangszergyártó cég, amely a versenyhez szükséges zongorát - egy új fejlesztésű Roland V-Piano Grandot - biztosítja. A verseny győztese egymillió forint értékű szerződést írhat alá, a második és a harmadik helyezett egy-egy utazást kap ajándékba. (MTI)
Ki lesz a legjobb bárzongorista?
(MTI) A múlt századelő kávéházi szellemi pezsgését szeretnék visszahonosítani a decemberben kezdődő bárzongorista-verseny szervezői, akik a jövő márciusig tartó megmérettetés részleteiről Budapesten tartottak tájékoztatót.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.