Ki lesz Magyarország legjobb sommelier-je?

Holnap este eldől, hogy ki Magyarország legjobb sommelier-je. A sommelier (pohárnok) a csúcsgasztronómia főszereplője, aki a borok és ételek párosításának nagymestere. A ma és holnap – 2010. augusztus 26-27-én – zajló XVII. Sommelier Magyar Bajnokság pénteki döntőjén dől el, hogy ma ki Magyarország legjobb sommelier-je.

A Magyar Sommelier Szövetség és a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. együttműködésének eredményeképp idén Sopronban, a Hotel Lővérben rendezik a Sommelier Magyar Bajnokságot.

A megmérettetésen induló sommelier-knek komoly, nemzetközi szintű követelményeknek kell megfelelniük (borfelismerés – termőhely, szőlőfajta, pincészet, évjárat pontos meghatározása – idegen nyelven is, étel-bor párosítás, dekantálás, párlatfelismerés stb.).

A professzionális verseny mellett az amatőr borszeretők is számot adhatnak tudásukról pénteken délelőtt az I. Pannon Borkedvelő Kupa keretében.

Mindkét verseny mellé számos borhoz és gasztronómiához kapcsolódó cég állt szponzorként, így a leendő sommelier bajnok fődíjként részt vehet egy study touron a Stölzle-Lausitz kristálypohár gyárban a németországi Wiesswasserben. A Pannon Borkedvelő Kupa fődíja egy kétfős tokaji bortúra a Tokaj Reneszánsz Egyesület felajánlásával. Valamennyi döntős versenyző egy gyönyörű Herendi vázával lesz gazdagabb.

Péntek estére megtudjuk ki Magyarország legjobb sommelier-je!

 

A Sommelier Magyar Bajnokság 2010 versenyzői:

Angerman László

Cseke Gábor, Hotel Great Fosters-Egham, Surrey – London

Csitkovics Bence, Peter Schandl Weingut und Buschenschank – Rust

Faragó Dorottya, Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár

Klemens Ádám, Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. - Budapest

Molnár György, Déryné Étterem és Bisztró – Budapest

Németh Ágnes, Hamu és Gyémánt Kiadó Kft. – Budapest

Sutus Attila, Corus Hotel Hyde Park – London

Varga Norbert, Prímás Pince – Esztergom

Waller Zoltán, Déryné Étterem és Bisztró – Budapest


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.