Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik és olyan kedvelt, magyar fogások, amelyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek.

Erhardt Zoltán / Forrás: MVI
Erhardt Zoltán / Forrás: MVI

Zoltán már az Alpokalja-Fertő-táj Védjegy birtokosa. A régió termelőinek termékei - lekvárok, szörpök, borok, sajtok - nemcsak házának étlapjának fogásaiban jelennek meg, megtalálható a városban elsőként megnyitott kézműves pékségében is.

Közel 20 éves törzsvendég körére éppoly büszke, mint kollégáira. A siker kulcsát a tisztességes alapanyagokban és a jó csapatmunkában látja.

 

Szakmai útja során először hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék szakmát is szerzett. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja. A jó kenyér a szenvedélye, amelynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a három városon belüli péküzlet és a Sopron környéki további két értékesítő pont.

A Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákjainak oktatási helyszínt biztosít szakács és felszolgáló szakmákban, ő maga pedig letette a Szakács Mestervizsgát.

Hazai gasztro- és zenei fesztiválok állandó részvevője. Főzött már Jared Leto Oscar-díjas színésznek és zenésznek. Szakmai karrierjének csúcspontjának Angela Merkel és Orbán Viktor közös soproni látogatását tekinti 2019. augusztusában, a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján, amelynek során a budapesti Gundel Étterem csapatával közösen látták vendégül az államfőket.

Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.