Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik és olyan kedvelt, magyar fogások, amelyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek.

Erhardt Zoltán / Forrás: MVI
Erhardt Zoltán / Forrás: MVI

Zoltán már az Alpokalja-Fertő-táj Védjegy birtokosa. A régió termelőinek termékei - lekvárok, szörpök, borok, sajtok - nemcsak házának étlapjának fogásaiban jelennek meg, megtalálható a városban elsőként megnyitott kézműves pékségében is.

Közel 20 éves törzsvendég körére éppoly büszke, mint kollégáira. A siker kulcsát a tisztességes alapanyagokban és a jó csapatmunkában látja.

 

Szakmai útja során először hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék szakmát is szerzett. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja. A jó kenyér a szenvedélye, amelynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a három városon belüli péküzlet és a Sopron környéki további két értékesítő pont.

A Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákjainak oktatási helyszínt biztosít szakács és felszolgáló szakmákban, ő maga pedig letette a Szakács Mestervizsgát.

Hazai gasztro- és zenei fesztiválok állandó részvevője. Főzött már Jared Leto Oscar-díjas színésznek és zenésznek. Szakmai karrierjének csúcspontjának Angela Merkel és Orbán Viktor közös soproni látogatását tekinti 2019. augusztusában, a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján, amelynek során a budapesti Gundel Étterem csapatával közösen látták vendégül az államfőket.

Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)

 


 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.