Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik és olyan kedvelt, magyar fogások, amelyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek.

Erhardt Zoltán / Forrás: MVI
Erhardt Zoltán / Forrás: MVI

Zoltán már az Alpokalja-Fertő-táj Védjegy birtokosa. A régió termelőinek termékei - lekvárok, szörpök, borok, sajtok - nemcsak házának étlapjának fogásaiban jelennek meg, megtalálható a városban elsőként megnyitott kézműves pékségében is.

Közel 20 éves törzsvendég körére éppoly büszke, mint kollégáira. A siker kulcsát a tisztességes alapanyagokban és a jó csapatmunkában látja.

 

Szakmai útja során először hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék szakmát is szerzett. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja. A jó kenyér a szenvedélye, amelynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a három városon belüli péküzlet és a Sopron környéki további két értékesítő pont.

A Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákjainak oktatási helyszínt biztosít szakács és felszolgáló szakmákban, ő maga pedig letette a Szakács Mestervizsgát.

Hazai gasztro- és zenei fesztiválok állandó részvevője. Főzött már Jared Leto Oscar-díjas színésznek és zenésznek. Szakmai karrierjének csúcspontjának Angela Merkel és Orbán Viktor közös soproni látogatását tekinti 2019. augusztusában, a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján, amelynek során a budapesti Gundel Étterem csapatával közösen látták vendégül az államfőket.

Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.