Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik és olyan kedvelt, magyar fogások, amelyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek.

Erhardt Zoltán / Forrás: MVI
Erhardt Zoltán / Forrás: MVI

Zoltán már az Alpokalja-Fertő-táj Védjegy birtokosa. A régió termelőinek termékei - lekvárok, szörpök, borok, sajtok - nemcsak házának étlapjának fogásaiban jelennek meg, megtalálható a városban elsőként megnyitott kézműves pékségében is.

Közel 20 éves törzsvendég körére éppoly büszke, mint kollégáira. A siker kulcsát a tisztességes alapanyagokban és a jó csapatmunkában látja.

 

Szakmai útja során először hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék szakmát is szerzett. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja. A jó kenyér a szenvedélye, amelynek sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a három városon belüli péküzlet és a Sopron környéki további két értékesítő pont.

A Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákjainak oktatási helyszínt biztosít szakács és felszolgáló szakmákban, ő maga pedig letette a Szakács Mestervizsgát.

Hazai gasztro- és zenei fesztiválok állandó részvevője. Főzött már Jared Leto Oscar-díjas színésznek és zenésznek. Szakmai karrierjének csúcspontjának Angela Merkel és Orbán Viktor közös soproni látogatását tekinti 2019. augusztusában, a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján, amelynek során a budapesti Gundel Étterem csapatával közösen látták vendégül az államfőket.

Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)

 


Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.