Kihívást jelent majd a csontos borjúkaraj?

Egy ideig úgy tűnt, igen, de Pohner Ádám Lyon-ban, a Bocuse d'Or döntőn sikerrel megoldja.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a meghívottakat arról tájékoztatta január 14-én, a METRO Gasztro Akadémián, hogy a magyar csapat két hét múlva indul Lyon-ba, a világ legrangosabb szakácsversenyére, ahol Pohner Ádám képviseli Magyarországot.

A sajtótájékozatón ennek kapcsán Hamvas Zoltán elnök elmondta, soha ilyen jó helyzetben nem volt még a magyar csapat, a versenyre tökéletesen felkészültek, és csupán finom hangolások vannak hátra.

Pohner Ádám (25), a magyar csapat versenyző séfje hozzátette, hogy fiatal kora ellenére többéves Bocuse múlttal rendelkezik, hiszen 2015-ben már ott volt commis-ként Molnár Gábor oldalán Lyonban. Beszélt arról is, hogy bár a Bocuse d'Oron az az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, a legjobbak közé befért igen sok magyar alapanyag és technológia is. Megjelenik majd a versenyételben többek között a derelye, a tokaji ecet, a bikavér, a technológiák közül pedig kiemelten fontos a savanyítás. Felkészülését két norvég rangos tanácsadó segítette:, Ørjan Johannessen és Odd Ivar Solvold.

Kérdésünkre Ádám elmondta, a szükséges alapanyagok közül számára a csontos borjúkaraj jelentette a legnagyobb kihívást, azonban amikor azt a megoldást kezdte alkalmazni, hogy szedi le a húst karajról, és nem teszi hőfürdőbe, hanem "csak" süti - felülemelkedett és sikerrel túljutott ezen a problémán.

Segal Viktor, a magyar csapat most először ebben a pozícióban debütáló coach-a hangsúlyozta, hogy a magyar csapat emberileg is nagyon egyben van, nincsenek konfliktusok, és elárulta azt is, ő volt a felkészülés alatt nemcsak a szakmai mentor, hanem a DJ is, hiszen Lyon-ban a verseny pokoli hangzavarban lesz, ezért őrült hangos számokat kevert Ádámék munkája alá.

Csillag Richárd, a csapat commis-ja arról beszélt, mennyire felgyorsult és megváltozott az élete, amióta megkezdődött Ádámmal a közös felkészülésük a versenyre.

Végül a verseny két fő szponzora, a Hungexpo nevében Ganczer Gábor vezérigazgató és Horváth Imre, a sajtótájékoztatónak is helyet adó METRO vezérigazgatója is szót kapott. A Hungexpo egyébként az a helyszín, ahol a Bocuse d'Or tankonyha is helyet kapott, a METRO pedig immár hagyományosan a versenyre és a gyakorlásra biztosítja a szükséges alapanyagot..

A Bocuse d'Or sajtótájékoztatóján az a balatonszemesi Kistücsök étterem biztosította a cateringet, ahol Ádám is dolgozik a konyhán, ha éppen nem a versenyre készül éjjel-nappal, a pezsgőket a Törley hozta

 

 

 

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.