Kihívást jelent majd a csontos borjúkaraj?

Egy ideig úgy tűnt, igen, de Pohner Ádám Lyon-ban, a Bocuse d'Or döntőn sikerrel megoldja.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a meghívottakat arról tájékoztatta január 14-én, a METRO Gasztro Akadémián, hogy a magyar csapat két hét múlva indul Lyon-ba, a világ legrangosabb szakácsversenyére, ahol Pohner Ádám képviseli Magyarországot.

A sajtótájékozatón ennek kapcsán Hamvas Zoltán elnök elmondta, soha ilyen jó helyzetben nem volt még a magyar csapat, a versenyre tökéletesen felkészültek, és csupán finom hangolások vannak hátra.

Pohner Ádám (25), a magyar csapat versenyző séfje hozzátette, hogy fiatal kora ellenére többéves Bocuse múlttal rendelkezik, hiszen 2015-ben már ott volt commis-ként Molnár Gábor oldalán Lyonban. Beszélt arról is, hogy bár a Bocuse d'Oron az az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, a legjobbak közé befért igen sok magyar alapanyag és technológia is. Megjelenik majd a versenyételben többek között a derelye, a tokaji ecet, a bikavér, a technológiák közül pedig kiemelten fontos a savanyítás. Felkészülését két norvég rangos tanácsadó segítette:, Ørjan Johannessen és Odd Ivar Solvold.

Kérdésünkre Ádám elmondta, a szükséges alapanyagok közül számára a csontos borjúkaraj jelentette a legnagyobb kihívást, azonban amikor azt a megoldást kezdte alkalmazni, hogy szedi le a húst karajról, és nem teszi hőfürdőbe, hanem "csak" süti - felülemelkedett és sikerrel túljutott ezen a problémán.

Segal Viktor, a magyar csapat most először ebben a pozícióban debütáló coach-a hangsúlyozta, hogy a magyar csapat emberileg is nagyon egyben van, nincsenek konfliktusok, és elárulta azt is, ő volt a felkészülés alatt nemcsak a szakmai mentor, hanem a DJ is, hiszen Lyon-ban a verseny pokoli hangzavarban lesz, ezért őrült hangos számokat kevert Ádámék munkája alá.

Csillag Richárd, a csapat commis-ja arról beszélt, mennyire felgyorsult és megváltozott az élete, amióta megkezdődött Ádámmal a közös felkészülésük a versenyre.

Végül a verseny két fő szponzora, a Hungexpo nevében Ganczer Gábor vezérigazgató és Horváth Imre, a sajtótájékoztatónak is helyet adó METRO vezérigazgatója is szót kapott. A Hungexpo egyébként az a helyszín, ahol a Bocuse d'Or tankonyha is helyet kapott, a METRO pedig immár hagyományosan a versenyre és a gyakorlásra biztosítja a szükséges alapanyagot..

A Bocuse d'Or sajtótájékoztatóján az a balatonszemesi Kistücsök étterem biztosította a cateringet, ahol Ádám is dolgozik a konyhán, ha éppen nem a versenyre készül éjjel-nappal, a pezsgőket a Törley hozta

 

 

 

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.