Kínai vásárlók Tokajhegyalján

Borfelvásárlásról tárgyaltak Tokajban egy 8 milliós kínai nagyváros megbízott vezetői, akik a Hétszőlő Birtokra, illetve a Rákóczi-Dessewffy kastélyba látogattak el – írja a borászat.hu. Kovács Tibor a birtok igazgatója és a cég üzletkötői arról biztosították a partnert, hogy a cég meg tudja oldani a nagyváros és agglomerációja folyamatos ellátását.

A kapcsolatok nagyon fontosak a Hétszőlő, de az egész magyar fehér borászatnak, mert a kínaiak, akik eddig alig fogyasztottak bort, a csak vöröset ittak, és a fehér borról jóformán nem is halottak. A vendéglátó Hétszőlő Zrt. birtokigazgatója az üzleti találkozóra meghívta Májer Jánost, Tokaj Polgármesterét is.
Néhány befektetési lehetőség is felmerült a beszélgetés során, amely mindenképpen munkahelyteremtéssel járnának megvalósulásuk esetgén. Az érdeklődést mi sem bizonyította jobban, hogy bor és a város kínálta lehetőségekre való tekintettel, a polgármestert meghívták Kínába, hogy a város és környéke befektetési lehetőségeiről üzletemberek előtt tartson előadást.
Mindezek mellett a polgármester még arra is felhívta az üzletemberek figyelmét, hogy a Tokaji Ferenc Gimnáziumban az iskolavezetés fel akarja venni a tantervbe a kínai nyelv tanítását, s ennek tárgyában a kínai nagykövetség segítségét kérte. A vendégek ígéretet tettek arra, hogy beszélnek a nagykövet asszonnyal, hogy bokros teendői ellenére vegye előrébb a tokaji ügyet. (forrás: Agromonitor)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.