A kapcsolatok nagyon fontosak a Hétszőlő, de az egész magyar fehér borászatnak, mert a kínaiak, akik eddig alig fogyasztottak bort, a csak vöröset ittak, és a fehér borról jóformán nem is halottak. A vendéglátó Hétszőlő Zrt. birtokigazgatója az üzleti találkozóra meghívta Májer Jánost, Tokaj Polgármesterét is.
Néhány befektetési lehetőség is felmerült a beszélgetés során, amely mindenképpen munkahelyteremtéssel járnának megvalósulásuk esetgén. Az érdeklődést mi sem bizonyította jobban, hogy bor és a város kínálta lehetőségekre való tekintettel, a polgármestert meghívták Kínába, hogy a város és környéke befektetési lehetőségeiről üzletemberek előtt tartson előadást.
Mindezek mellett a polgármester még arra is felhívta az üzletemberek figyelmét, hogy a Tokaji Ferenc Gimnáziumban az iskolavezetés fel akarja venni a tantervbe a kínai nyelv tanítását, s ennek tárgyában a kínai nagykövetség segítségét kérte. A vendégek ígéretet tettek arra, hogy beszélnek a nagykövet asszonnyal, hogy bokros teendői ellenére vegye előrébb a tokaji ügyet. (forrás: Agromonitor)
Kínai vásárlók Tokajhegyalján
Borfelvásárlásról tárgyaltak Tokajban egy 8 milliós kínai nagyváros megbízott vezetői, akik a Hétszőlő Birtokra, illetve a Rákóczi-Dessewffy kastélyba látogattak el – írja a borászat.hu. Kovács Tibor a birtok igazgatója és a cég üzletkötői arról biztosították a partnert, hogy a cég meg tudja oldani a nagyváros és agglomerációja folyamatos ellátását.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.