A kapcsolatok nagyon fontosak a Hétszőlő, de az egész magyar fehér borászatnak, mert a kínaiak, akik eddig alig fogyasztottak bort, a csak vöröset ittak, és a fehér borról jóformán nem is halottak. A vendéglátó Hétszőlő Zrt. birtokigazgatója az üzleti találkozóra meghívta Májer Jánost, Tokaj Polgármesterét is.
Néhány befektetési lehetőség is felmerült a beszélgetés során, amely mindenképpen munkahelyteremtéssel járnának megvalósulásuk esetgén. Az érdeklődést mi sem bizonyította jobban, hogy bor és a város kínálta lehetőségekre való tekintettel, a polgármestert meghívták Kínába, hogy a város és környéke befektetési lehetőségeiről üzletemberek előtt tartson előadást.
Mindezek mellett a polgármester még arra is felhívta az üzletemberek figyelmét, hogy a Tokaji Ferenc Gimnáziumban az iskolavezetés fel akarja venni a tantervbe a kínai nyelv tanítását, s ennek tárgyában a kínai nagykövetség segítségét kérte. A vendégek ígéretet tettek arra, hogy beszélnek a nagykövet asszonnyal, hogy bokros teendői ellenére vegye előrébb a tokaji ügyet. (forrás: Agromonitor)
Kínai vásárlók Tokajhegyalján
Borfelvásárlásról tárgyaltak Tokajban egy 8 milliós kínai nagyváros megbízott vezetői, akik a Hétszőlő Birtokra, illetve a Rákóczi-Dessewffy kastélyba látogattak el – írja a borászat.hu. Kovács Tibor a birtok igazgatója és a cég üzletkötői arról biztosították a partnert, hogy a cég meg tudja oldani a nagyváros és agglomerációja folyamatos ellátását.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.