Kiotó és Oszaka is az ínyencek városa lett

Első alkalommal adott ki étteremkalauzt Kiotóról és Oszakáról a Michelin. A maximális három csillagot hét étterem érdemelte ki a gasztronómiai szakértők szerint.

Az új kalauzban Kiotóból 85, Oszakából 65 étterem került be. A gasztronómia világában mérvadónak számító kiadvány kiemeli a japán konyha generációról generációra szálló hagyományait, kreativitását és eredetiségét – adja hírül a delux.hu. Kiotóban, Japán egykori fővárosában hat éttermet is a maximálisan adható három csillaggal jutalmaztak "kivételes ételeiért, amelyek különleges utazásra csábítanak". A következő éttermek érdemelték ki a maximális elismerést: Kikunoi Honten, Kiccho Arashiyama, Chihana, Tsuruya, Hyotei Mizai. A várost valósággal elhalmozták csillagokkal, 13 étterem kapott két csillagot, még több egyet. Oszakában a francia ételeket kínáló, de japán séf irányítása alatt álló Osaka's Hajime lett három csillagos, tucatnyinak kettő, több tíznek pedig egy csillag jutott. A kitüntetett éttermek 97 százaléka a japán konyha képviselője, de akad közöttük francia, kínai és "vegyes" is. "Kiotóban a hagyományos gasztronómiai örökséget képviselő, kiváló ételeket kínáló éttermeket jutalmaztuk. Oszakában igen tehetséges séfekre találtunk, akik kreatív és eredeti fogásokat készítenek" - mondta Jean-Luc Naret, a Michelin kalauzok igazgatója. Japánban pénteken, Európában 2010 februárjában jelenik meg a kalauz, amely a 2007-ben Tokióról megjelentetett kiadvánnyal együtt az egyedüli tájékoztató a szigetország konyhájáról. A Michelin nagyra becsüli a japán konyhát. A japán fővárosban 173 étteremnek összesen 227 csillagot osztott ki.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.