Kiotó és Oszaka is az ínyencek városa lett

Első alkalommal adott ki étteremkalauzt Kiotóról és Oszakáról a Michelin. A maximális három csillagot hét étterem érdemelte ki a gasztronómiai szakértők szerint.

Az új kalauzban Kiotóból 85, Oszakából 65 étterem került be. A gasztronómia világában mérvadónak számító kiadvány kiemeli a japán konyha generációról generációra szálló hagyományait, kreativitását és eredetiségét – adja hírül a delux.hu. Kiotóban, Japán egykori fővárosában hat éttermet is a maximálisan adható három csillaggal jutalmaztak "kivételes ételeiért, amelyek különleges utazásra csábítanak". A következő éttermek érdemelték ki a maximális elismerést: Kikunoi Honten, Kiccho Arashiyama, Chihana, Tsuruya, Hyotei Mizai. A várost valósággal elhalmozták csillagokkal, 13 étterem kapott két csillagot, még több egyet. Oszakában a francia ételeket kínáló, de japán séf irányítása alatt álló Osaka's Hajime lett három csillagos, tucatnyinak kettő, több tíznek pedig egy csillag jutott. A kitüntetett éttermek 97 százaléka a japán konyha képviselője, de akad közöttük francia, kínai és "vegyes" is. "Kiotóban a hagyományos gasztronómiai örökséget képviselő, kiváló ételeket kínáló éttermeket jutalmaztuk. Oszakában igen tehetséges séfekre találtunk, akik kreatív és eredeti fogásokat készítenek" - mondta Jean-Luc Naret, a Michelin kalauzok igazgatója. Japánban pénteken, Európában 2010 februárjában jelenik meg a kalauz, amely a 2007-ben Tokióról megjelentetett kiadvánnyal együtt az egyedüli tájékoztató a szigetország konyhájáról. A Michelin nagyra becsüli a japán konyhát. A japán fővárosban 173 étteremnek összesen 227 csillagot osztott ki.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.