Az új kalauzban Kiotóból 85, Oszakából 65 étterem került be. A gasztronómia világában mérvadónak számító kiadvány kiemeli a japán konyha generációról generációra szálló hagyományait, kreativitását és eredetiségét – adja hírül a delux.hu. Kiotóban, Japán egykori fővárosában hat éttermet is a maximálisan adható három csillaggal jutalmaztak "kivételes ételeiért, amelyek különleges utazásra csábítanak". A következő éttermek érdemelték ki a maximális elismerést: Kikunoi Honten, Kiccho Arashiyama, Chihana, Tsuruya, Hyotei Mizai. A várost valósággal elhalmozták csillagokkal, 13 étterem kapott két csillagot, még több egyet. Oszakában a francia ételeket kínáló, de japán séf irányítása alatt álló Osaka's Hajime lett három csillagos, tucatnyinak kettő, több tíznek pedig egy csillag jutott. A kitüntetett éttermek 97 százaléka a japán konyha képviselője, de akad közöttük francia, kínai és "vegyes" is. "Kiotóban a hagyományos gasztronómiai örökséget képviselő, kiváló ételeket kínáló éttermeket jutalmaztuk. Oszakában igen tehetséges séfekre találtunk, akik kreatív és eredeti fogásokat készítenek" - mondta Jean-Luc Naret, a Michelin kalauzok igazgatója. Japánban pénteken, Európában 2010 februárjában jelenik meg a kalauz, amely a 2007-ben Tokióról megjelentetett kiadvánnyal együtt az egyedüli tájékoztató a szigetország konyhájáról. A Michelin nagyra becsüli a japán konyhát. A japán fővárosban 173 étteremnek összesen 227 csillagot osztott ki.
Kiotó és Oszaka is az ínyencek városa lett
Első alkalommal adott ki étteremkalauzt Kiotóról és Oszakáról a Michelin. A maximális három csillagot hét étterem érdemelte ki a gasztronómiai szakértők szerint.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.