Kizavarták az étteremből a csókolózó leszbikus párt

Egy meglehetősen gyakorlatias kérdés merült fel az amerikai Phoenix város Sheraton Hoteljének éttermében a napokban. Az egyik, félig elkerített asztalnál ugyanis két nő ült, egyikük a másik nyaka köré fonta karját, a másik az első derekát fogta, majd megcsókolták egymást. Az egyik szomszédos asztalnál férfitársaság ült, ők szóltak a pincérnek, hogy ezt nem szeretnék nézni. Az étterem vezetője pedig ebben a helyzetben úgy döntött, hogy megkéri a két nőt, hogy távozzanak. Persze jelenet és vita lett a dologból.

Kenyata White és Aeimee Diaz mindketten 38 évesek, és pont ebben a bizonyos étteremben volt az első randijuk. Ennek az évfordulóját tértek vissza megünnepelni. A romantikus este hangulatának átadva magukat olyat tettek, ami egy heteroszexuális pár esetében valószínűleg nem keltett volna különösebb feltűnést: összefogódzkodtak és megcsókolták egymást. A videón White és Diaz meg is mutatják, hogy pontosan mit csináltak asztaluk mögött.
Ezután odajött az üzletvezető, és megkérte őket, hogy távozzanak, mert zavarják a többi vendéget. Először vita lett a dologból, aminek során az egyik hölgy elsírta magát, nyilván nagyon megalázónak érezte a helyzetet. Állítólag az üzletvezető ekkor kicsit megenyhült, és felajánlotta nekik, hogy térjenek vissza máskor, és akkor jár majd nekik kárpótlásul egy-egy ingyenes ital. White és Diaz persze ezt nem fogadták el, hanem szépen hazatértek, és az atrocitásról beszámoltak a Facebookon. Az ügy hatalmas visszhangot kapott a felhasználóktól, és eljutott melegszervezetekig, visszajutott az étterem vezetőségéhez, és persze a média is felfigyelt rá.

Így végül pár nappal az eset után egy békítő találkozóra került sor, aminek végén a vendéglátósok nyilatkozatot adtak ki, amiben ez áll: éttermünk „elfogadja a másságot, és büszke támogatói vagyunk az LMBT (leszbikus-meleg-biszexuális-transznemű) közösségnek. Ezt az ügyet nagyon komolyan vesszük. Éttermünk mindenki számára nyitva áll, és őszintén sajnáljuk, hogy erre az incidensre sor kerülhetett.”

White nyilatkozata pedig azt tartalmazza, hogy se az éttermet nem akarták támadni, se az nem céljuk, hogy kirúgassák a dolgozót, aki kitessékelte őket. „Azt szeretnénk ezzel az egésszel elérni, hogy az emberek tanuljanak belőle. Szerintem nagyon sok ember van, aki ilyen szituációkba kerül, és nem tudja, hogyan kezelje őket.”


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.