Kizavarták az étteremből a csókolózó leszbikus párt

Egy meglehetősen gyakorlatias kérdés merült fel az amerikai Phoenix város Sheraton Hoteljének éttermében a napokban. Az egyik, félig elkerített asztalnál ugyanis két nő ült, egyikük a másik nyaka köré fonta karját, a másik az első derekát fogta, majd megcsókolták egymást. Az egyik szomszédos asztalnál férfitársaság ült, ők szóltak a pincérnek, hogy ezt nem szeretnék nézni. Az étterem vezetője pedig ebben a helyzetben úgy döntött, hogy megkéri a két nőt, hogy távozzanak. Persze jelenet és vita lett a dologból.

Kenyata White és Aeimee Diaz mindketten 38 évesek, és pont ebben a bizonyos étteremben volt az első randijuk. Ennek az évfordulóját tértek vissza megünnepelni. A romantikus este hangulatának átadva magukat olyat tettek, ami egy heteroszexuális pár esetében valószínűleg nem keltett volna különösebb feltűnést: összefogódzkodtak és megcsókolták egymást. A videón White és Diaz meg is mutatják, hogy pontosan mit csináltak asztaluk mögött.
Ezután odajött az üzletvezető, és megkérte őket, hogy távozzanak, mert zavarják a többi vendéget. Először vita lett a dologból, aminek során az egyik hölgy elsírta magát, nyilván nagyon megalázónak érezte a helyzetet. Állítólag az üzletvezető ekkor kicsit megenyhült, és felajánlotta nekik, hogy térjenek vissza máskor, és akkor jár majd nekik kárpótlásul egy-egy ingyenes ital. White és Diaz persze ezt nem fogadták el, hanem szépen hazatértek, és az atrocitásról beszámoltak a Facebookon. Az ügy hatalmas visszhangot kapott a felhasználóktól, és eljutott melegszervezetekig, visszajutott az étterem vezetőségéhez, és persze a média is felfigyelt rá.

Így végül pár nappal az eset után egy békítő találkozóra került sor, aminek végén a vendéglátósok nyilatkozatot adtak ki, amiben ez áll: éttermünk „elfogadja a másságot, és büszke támogatói vagyunk az LMBT (leszbikus-meleg-biszexuális-transznemű) közösségnek. Ezt az ügyet nagyon komolyan vesszük. Éttermünk mindenki számára nyitva áll, és őszintén sajnáljuk, hogy erre az incidensre sor kerülhetett.”

White nyilatkozata pedig azt tartalmazza, hogy se az éttermet nem akarták támadni, se az nem céljuk, hogy kirúgassák a dolgozót, aki kitessékelte őket. „Azt szeretnénk ezzel az egésszel elérni, hogy az emberek tanuljanak belőle. Szerintem nagyon sok ember van, aki ilyen szituációkba kerül, és nem tudja, hogyan kezelje őket.”


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.