KLM: holland sztárszakács a fedélzeten

Jonnie Boer háromcsillagos séf ételkreációi január 22-től október 26-ig lesznek elérhetők a World Business osztályon, az Amszterdamból induló járatok fedélzetén.

„A KLM örömmel dolgozik ismét együtt Jonnie Boer séffel. A World Business osztályunk utasai már 2010-ben is nagyra értékelték az általa összeállított ételeket. Jonnie most három kiváló menüt dolgozott ki a következő kilenc hónapra.” – fogalmazott Paul Elich, a KLM fedélzeti szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke.

Jonnie és felesége, Thérése Boer így nyilatkozott az együttműködés kapcsán: „Megtisztelő a KLM-mel való újabb együttműködés. A közös munkánk eredményeként a lehető legmagasabb szintű, fantasztikus kulináris élményt biztosítjuk.”Jonnie Boer feleségével, Thérése-zel közösen üzemelteti De Librije nevű éttermét Zwolle városában.

A háromcsillagos vendéglőt a világ ötven legjobbja közé sorolják. Thérése Boer a hely háziasszonya és sommelier-je. Az étterem mellett Jonnie és Thérése tulajdonában van a Librije’s Shop, a Librije’s Hotel és a Librije’s Atelier szakács- és borászakadémia is. A KLM folyamatosan fejleszti fedélzeti termékeit, szolgáltatásait. Ennek egyik példája a World Business osztály teljesen megújított kabinja, amelyet a Boeing 747-es flottán valósággal új életre keltettek.

A Boeing 777-200-as állományon jelenleg is zajlik a kabinok felújítása, a World Business és az Economy osztályon egyaránt. Ami a szolgáltatásokat illeti, a World Business osztályon már évek óta vezető holland szakácsok fogásait fogyaszthatják az utasok. A neves séfekkel és sommelier-kkel való együttműködést továbbra is folytatja a holland királyi légitársaság, a fedélzeti szolgáltatásokba való folyamatos beruházásoknak köszönhetően. A közelmúlt menüi olyan nevekhez fűződtek, mint: Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder és Richard van Oostenbrugge.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.