KLM: holland sztárszakács a fedélzeten

Jonnie Boer háromcsillagos séf ételkreációi január 22-től október 26-ig lesznek elérhetők a World Business osztályon, az Amszterdamból induló járatok fedélzetén.

„A KLM örömmel dolgozik ismét együtt Jonnie Boer séffel. A World Business osztályunk utasai már 2010-ben is nagyra értékelték az általa összeállított ételeket. Jonnie most három kiváló menüt dolgozott ki a következő kilenc hónapra.” – fogalmazott Paul Elich, a KLM fedélzeti szolgáltatásokért felelős ügyvezető alelnöke.

Jonnie és felesége, Thérése Boer így nyilatkozott az együttműködés kapcsán: „Megtisztelő a KLM-mel való újabb együttműködés. A közös munkánk eredményeként a lehető legmagasabb szintű, fantasztikus kulináris élményt biztosítjuk.”Jonnie Boer feleségével, Thérése-zel közösen üzemelteti De Librije nevű éttermét Zwolle városában.

A háromcsillagos vendéglőt a világ ötven legjobbja közé sorolják. Thérése Boer a hely háziasszonya és sommelier-je. Az étterem mellett Jonnie és Thérése tulajdonában van a Librije’s Shop, a Librije’s Hotel és a Librije’s Atelier szakács- és borászakadémia is. A KLM folyamatosan fejleszti fedélzeti termékeit, szolgáltatásait. Ennek egyik példája a World Business osztály teljesen megújított kabinja, amelyet a Boeing 747-es flottán valósággal új életre keltettek.

A Boeing 777-200-as állományon jelenleg is zajlik a kabinok felújítása, a World Business és az Economy osztályon egyaránt. Ami a szolgáltatásokat illeti, a World Business osztályon már évek óta vezető holland szakácsok fogásait fogyaszthatják az utasok. A neves séfekkel és sommelier-kkel való együttműködést továbbra is folytatja a holland királyi légitársaság, a fedélzeti szolgáltatásokba való folyamatos beruházásoknak köszönhetően. A közelmúlt menüi olyan nevekhez fűződtek, mint: Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder és Richard van Oostenbrugge.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.