A tapasztalatok szerint szaporodik azoknak a száma, akik az üdülésük idején is főzőcskéznek, ahelyett, hogy ezt az időt a teljes pihenésre fordítanák. Ennek jeleit a büki vendéglősök is tapasztalták, s úgy gondolták, egymással együttműködve megpróbálják visszacsalogatni az éttermekbe a magyar vendégeket is. Ingyen sört adnak azoknak a turistáknak, akik messziről jönnek, és kerékpárral érkeznek. A sörlelőhelyekről 10 ezer példányban térkép is készül, így mindenki előre megtervezheti egy-egy túra útvonalát is.
A térképtől azt várják a vállalkozók, hogy ezzel képesek lesznek rávenni az egyre szűkösebb pénztárcával rendelkező vendégeket arra, hogy megismerjék, és gyakrabban látogassák a fürdőváros vendéglőit.
A térkép azokat a nívósabb helyeket mutatja be, amelyeket érdemes egy 4-5 napos tartózkodás alatt felkeresnie a turistának. Azok közül, akik több napot töltenek el a büki szálláshelyeken - apartmanokban, panziókban, szállodákban -, sokan éreznek késztetést arra, hogy kerékpárral bebarangolják a környéket. A helyi vállalkozók által finanszírozott kiadvány ehhez is segítséget nyújt, azt remélik: ha sikerül megmozdítani a vendégeket, akkor azok többet is költenek a városban.
A térkép fontos lehet abból a szempontból is, hogy gyakran még a visszatérő vendégek sem ismerik igazán a büki vendéglői kínálatot, ez pedig ráirányíthatja a figyelmet azokra is, amelyek eddig kiestek a látókörükből.
Amennyiben a büki kocsma- és sörtérkép sikeresnek bizonyul, a borbarátokra gondolva talán megfontolandó lehet egy csepregi bortérkép megjelentetése is.
Kocsma- és sörtérképet készítenek Bükön
Bük vendéglősei azon munkálkodnak, hogy megmozdítsák a turistákat, s az eligazodáshoz egy kocsma- és sörtérképpel igyekeznek segítséget adni - írja a Vas Népe.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.