Kocsma- és sörtérképet készítenek Bükön

Bük vendéglősei azon munkálkodnak, hogy megmozdítsák a turistákat, s az eligazodáshoz egy kocsma- és sörtérképpel igyekeznek segítséget adni - írja a Vas Népe.

A tapasztalatok szerint szaporodik azoknak a száma, akik az üdülésük idején is főzőcskéznek, ahelyett, hogy ezt az időt a teljes pihenésre fordítanák. Ennek jeleit a büki vendéglősök is tapasztalták, s úgy gondolták, egymással együttműködve megpróbálják visszacsalogatni az éttermekbe a magyar vendégeket is. Ingyen sört adnak azoknak a turistáknak, akik messziről jönnek, és kerékpárral érkeznek. A sörlelőhelyekről 10 ezer példányban térkép is készül, így mindenki előre megtervezheti egy-egy túra útvonalát is. A térképtől azt várják a vállalkozók, hogy ezzel képesek lesznek rávenni az egyre szűkösebb pénztárcával rendelkező vendégeket arra, hogy megismerjék, és gyakrabban látogassák a fürdőváros vendéglőit. A térkép azokat a nívósabb helyeket mutatja be, amelyeket érdemes egy 4-5 napos tartózkodás alatt felkeresnie a turistának. Azok közül, akik több napot töltenek el a büki szálláshelyeken - apartmanokban, panziókban, szállodákban -, sokan éreznek késztetést arra, hogy kerékpárral bebarangolják a környéket. A helyi vállalkozók által finanszírozott kiadvány ehhez is segítséget nyújt, azt remélik: ha sikerül megmozdítani a vendégeket, akkor azok többet is költenek a városban. A térkép fontos lehet abból a szempontból is, hogy gyakran még a visszatérő vendégek sem ismerik igazán a büki vendéglői kínálatot, ez pedig ráirányíthatja a figyelmet azokra is, amelyek eddig kiestek a látókörükből. Amennyiben a büki kocsma- és sörtérkép sikeresnek bizonyul, a borbarátokra gondolva talán megfontolandó lehet egy csepregi bortérkép megjelentetése is.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.