A TNS friss kutatása szerint a szülők nem azt adják a gyerekeknek, amit azok szívesen ennének. Mindössze 27 százalékuk ért egyet gyermeke választásával, míg három évvel ezelőtt ez az arány 41 százalék volt. Valószínűleg jól teszik; Matt Stockbridge, a kutatóintézet Consumer Insight Directora ezzel magyarázza, hogy megváltoztak a nassolási szokások: „Az elmúlt három évben 11 százalékkal esett vissza a rágcsálnivalók fogyasztása, köszönhetően az egészséges életmód előretörésének. Ma a gyümölcs az, amit a leggyakrabban – évente 192 millió alkalommal - fogyasztanak az iskolákban, ami komoly változás.” Négy szülőből egy állítja, hogy egészséges ételt csomagol a gyerekének. A tipikus uzsonnászacskó ma a három évvel ezelőttinél 16 százalékkal több gyümölcsöt, 32 százalékkal több joghurtot és 25 százalékkal több zöldséget tartalmaz, mint tavaly. (www.costsectorcatering.co.uk)
Kontroll az uzsonnászacskó fölött
Az anyák kétharmada úgy véli Nagy Britanniában, jobb, ha a gyerekük azt eszi az iskolában, amit csomagolnak neki, nem pedig azt, amit szívesen vásárolna.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja
Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése
Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken
A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között
A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán
Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on
Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?
A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.