A TNS friss kutatása szerint a szülők nem azt adják a gyerekeknek, amit azok szívesen ennének. Mindössze 27 százalékuk ért egyet gyermeke választásával, míg három évvel ezelőtt ez az arány 41 százalék volt. Valószínűleg jól teszik; Matt Stockbridge, a kutatóintézet Consumer Insight Directora ezzel magyarázza, hogy megváltoztak a nassolási szokások: „Az elmúlt három évben 11 százalékkal esett vissza a rágcsálnivalók fogyasztása, köszönhetően az egészséges életmód előretörésének. Ma a gyümölcs az, amit a leggyakrabban – évente 192 millió alkalommal - fogyasztanak az iskolákban, ami komoly változás.” Négy szülőből egy állítja, hogy egészséges ételt csomagol a gyerekének. A tipikus uzsonnászacskó ma a három évvel ezelőttinél 16 százalékkal több gyümölcsöt, 32 százalékkal több joghurtot és 25 százalékkal több zöldséget tartalmaz, mint tavaly. (www.costsectorcatering.co.uk)
Kontroll az uzsonnászacskó fölött
Az anyák kétharmada úgy véli Nagy Britanniában, jobb, ha a gyerekük azt eszi az iskolában, amit csomagolnak neki, nem pedig azt, amit szívesen vásárolna.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.