Kóstolja meg a magyar szakács válogatott versenymenüjét

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Felnőtt, Ifjúsági és Katona Válogatottakat indít a Kulináris Világbajnokságon. A Nemzeti Válogatottak kategóriájában huszonöt nemzet csapatai versenyeznek a Világbajnoki címért.

A világversenyre való felkészülés sorozat befejező állomásaként a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség történetében először rendezi meg nyílt formában a Szövetség Válogatottjainak főpróbáját, amely a Hoventa keretén belül, az A Pavilon 207/a standján felépített versenykonyhában zajlik majd.

A verseny kiírása szerint a Válogatottnak öt óra alatt kell háromfogásos menüt elkészíteni 105 adagban és a la carte rendszerben kitálalni. A menü minden mozzanatát a helyszínen felépített látványkonyhában kell elvégezni, így a Hoventára kilátogatók is végigkísérhetik a csapat teljes munkáját, az előkészítéstől a tálalásig. További érdekessége a főpróbának, hogy a helyszínen történő értékesítéssel először nyílik lehetőség a közönségnek a versenymenü megkóstolására. A menü tálalása 13 órától folyamatosan történik.

A Nemzeti Felnőtt Válogatott tagjai: Szűcs Sándor, Birkás Gábor, Kostyál Gábor, Molnár Péter, Volenter István, Varga Károly csapatkapitány

A menü:

Előétel

„Víz alatti kedvencek”

Borgőzös lazac rolád furmintos meleg halmajonézzel

Lazac tatár mikro salátával és kapris vinaigrettel

Füstölt paprikás rákvajban konfitált harcsa filé halászlémártással, kapros burgonyával

Tigrisrák fokhagymás parajjal töltött pudinggal

Főétel

„Pecsenye kacsa és házi nyúl duett”

Rózsaszínre sült kacsamell mustban glaszírozott lilahagymával, vargánya ropogóssal, paszternák pürével

Házinyúl terrine kacsamájjal, szarvas sonkával, aszalt meggyes jus –vel, zsenge zöldségekkel

Desszert

„Édes csábítás”

Rákóczi túrós lepény barackpálinkás kajszi lekvárral

Mákos „lütyü” tokaji szabayonnal, áfonya sorbet-vel

Csokoládé variáció

Program szerint a Nemzeti Felnőtt Válogatott 2010. Október 21-én és 22-én készíti el a verseny menüjét. Sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Hoventa A Pavilon 207/a standján!


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.