Kóstolja meg a magyar szakács válogatott versenymenüjét

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Felnőtt, Ifjúsági és Katona Válogatottakat indít a Kulináris Világbajnokságon. A Nemzeti Válogatottak kategóriájában huszonöt nemzet csapatai versenyeznek a Világbajnoki címért.

A világversenyre való felkészülés sorozat befejező állomásaként a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség történetében először rendezi meg nyílt formában a Szövetség Válogatottjainak főpróbáját, amely a Hoventa keretén belül, az A Pavilon 207/a standján felépített versenykonyhában zajlik majd.

A verseny kiírása szerint a Válogatottnak öt óra alatt kell háromfogásos menüt elkészíteni 105 adagban és a la carte rendszerben kitálalni. A menü minden mozzanatát a helyszínen felépített látványkonyhában kell elvégezni, így a Hoventára kilátogatók is végigkísérhetik a csapat teljes munkáját, az előkészítéstől a tálalásig. További érdekessége a főpróbának, hogy a helyszínen történő értékesítéssel először nyílik lehetőség a közönségnek a versenymenü megkóstolására. A menü tálalása 13 órától folyamatosan történik.

A Nemzeti Felnőtt Válogatott tagjai: Szűcs Sándor, Birkás Gábor, Kostyál Gábor, Molnár Péter, Volenter István, Varga Károly csapatkapitány

A menü:

Előétel

„Víz alatti kedvencek”

Borgőzös lazac rolád furmintos meleg halmajonézzel

Lazac tatár mikro salátával és kapris vinaigrettel

Füstölt paprikás rákvajban konfitált harcsa filé halászlémártással, kapros burgonyával

Tigrisrák fokhagymás parajjal töltött pudinggal

Főétel

„Pecsenye kacsa és házi nyúl duett”

Rózsaszínre sült kacsamell mustban glaszírozott lilahagymával, vargánya ropogóssal, paszternák pürével

Házinyúl terrine kacsamájjal, szarvas sonkával, aszalt meggyes jus –vel, zsenge zöldségekkel

Desszert

„Édes csábítás”

Rákóczi túrós lepény barackpálinkás kajszi lekvárral

Mákos „lütyü” tokaji szabayonnal, áfonya sorbet-vel

Csokoládé variáció

Program szerint a Nemzeti Felnőtt Válogatott 2010. Október 21-én és 22-én készíti el a verseny menüjét. Sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Hoventa A Pavilon 207/a standján!


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.