A világversenyre való felkészülés sorozat befejező állomásaként a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség történetében először rendezi meg nyílt formában a Szövetség Válogatottjainak főpróbáját, amely a Hoventa keretén belül, az A Pavilon 207/a standján felépített versenykonyhában zajlik majd.
A verseny kiírása szerint a Válogatottnak öt óra alatt kell háromfogásos menüt elkészíteni 105 adagban és a la carte rendszerben kitálalni. A menü minden mozzanatát a helyszínen felépített látványkonyhában kell elvégezni, így a Hoventára kilátogatók is végigkísérhetik a csapat teljes munkáját, az előkészítéstől a tálalásig. További érdekessége a főpróbának, hogy a helyszínen történő értékesítéssel először nyílik lehetőség a közönségnek a versenymenü megkóstolására. A menü tálalása 13 órától folyamatosan történik.
A Nemzeti Felnőtt Válogatott tagjai: Szűcs Sándor, Birkás Gábor, Kostyál Gábor, Molnár Péter, Volenter István, Varga Károly csapatkapitány
A menü:
Előétel
„Víz alatti kedvencek”
Borgőzös lazac rolád furmintos meleg halmajonézzel
Lazac tatár mikro salátával és kapris vinaigrettel
Füstölt paprikás rákvajban konfitált harcsa filé halászlémártással, kapros burgonyával
Tigrisrák fokhagymás parajjal töltött pudinggal
Főétel
„Pecsenye kacsa és házi nyúl duett”
Rózsaszínre sült kacsamell mustban glaszírozott lilahagymával, vargánya ropogóssal, paszternák pürével
Házinyúl terrine kacsamájjal, szarvas sonkával, aszalt meggyes jus –vel, zsenge zöldségekkel
Desszert
„Édes csábítás”
Rákóczi túrós lepény barackpálinkás kajszi lekvárral
Mákos „lütyü” tokaji szabayonnal, áfonya sorbet-vel
Csokoládé variáció
Program szerint a Nemzeti Felnőtt Válogatott 2010. Október 21-én és 22-én készíti el a verseny menüjét. Sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Hoventa A Pavilon 207/a standján!