Kóstolja meg a magyar szakács válogatott versenymenüjét

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Felnőtt, Ifjúsági és Katona Válogatottakat indít a Kulináris Világbajnokságon. A Nemzeti Válogatottak kategóriájában huszonöt nemzet csapatai versenyeznek a Világbajnoki címért.

A világversenyre való felkészülés sorozat befejező állomásaként a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség történetében először rendezi meg nyílt formában a Szövetség Válogatottjainak főpróbáját, amely a Hoventa keretén belül, az A Pavilon 207/a standján felépített versenykonyhában zajlik majd.

A verseny kiírása szerint a Válogatottnak öt óra alatt kell háromfogásos menüt elkészíteni 105 adagban és a la carte rendszerben kitálalni. A menü minden mozzanatát a helyszínen felépített látványkonyhában kell elvégezni, így a Hoventára kilátogatók is végigkísérhetik a csapat teljes munkáját, az előkészítéstől a tálalásig. További érdekessége a főpróbának, hogy a helyszínen történő értékesítéssel először nyílik lehetőség a közönségnek a versenymenü megkóstolására. A menü tálalása 13 órától folyamatosan történik.

A Nemzeti Felnőtt Válogatott tagjai: Szűcs Sándor, Birkás Gábor, Kostyál Gábor, Molnár Péter, Volenter István, Varga Károly csapatkapitány

A menü:

Előétel

„Víz alatti kedvencek”

Borgőzös lazac rolád furmintos meleg halmajonézzel

Lazac tatár mikro salátával és kapris vinaigrettel

Füstölt paprikás rákvajban konfitált harcsa filé halászlémártással, kapros burgonyával

Tigrisrák fokhagymás parajjal töltött pudinggal

Főétel

„Pecsenye kacsa és házi nyúl duett”

Rózsaszínre sült kacsamell mustban glaszírozott lilahagymával, vargánya ropogóssal, paszternák pürével

Házinyúl terrine kacsamájjal, szarvas sonkával, aszalt meggyes jus –vel, zsenge zöldségekkel

Desszert

„Édes csábítás”

Rákóczi túrós lepény barackpálinkás kajszi lekvárral

Mákos „lütyü” tokaji szabayonnal, áfonya sorbet-vel

Csokoládé variáció

Program szerint a Nemzeti Felnőtt Válogatott 2010. Október 21-én és 22-én készíti el a verseny menüjét. Sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a Hoventa A Pavilon 207/a standján!


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.