A járvány egyik gócpontjának számító lombardiai régió székhelyén összefogtak a szakácsok, hogy megpróbálják oldani a pszichés félelmeket, az ellehetetlenülés rémképe okozta szorongást, amit a koronavírus okoz.
A vészhelyzetben a közösség szolgálatába állították konyhai tudományukat. Az Eugenio Boer, Andrea Berton, Filippo La Mantia, Enrico Bartolini, Luigi Taglienti Michelin-csillagos séfek kezdeményezte akcióhoz mintegy 40 neves szakács, pizzasütő és cukrász csatlakozott, hogy video-receptjeiket továbbítsák az interneten (Instagramon) keresztül az otthonaikban rekedt embereknek, megkönnyítsék és kicsit szépítsék nehéz napjaikat.
Menü-összeállításaikat igyekeznek könnyen és gyorsan elkészíthető ételek receptjeiből megkomponálni, amelyekhez a legtöbb háztartásban fellelhetők az alapanyagok. De az inspiráció jegyében igényesebb, több összetevőből álló ételek sem hiányoznak repertoárjukból.
Forrás: hvg.hu