Leégett a fenyvesi Paprika csárda

(MTI) - Feltehetően az épület mellett égetett hulladéktól gyulladt ki a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután; a 400 négyzetméter alapterületű épület nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben leégett, egy ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Gaál Attila tájékoztatása szerint a tűzoltókat 16 óra után riasztották. Marcali, siófoki és
balatonboglári tűzoltók öt szerkocsival érkeztek a helyszínre, az oltásban csaknem harmincan vettek részt. A tűzoltók két gázpalackot hoztak ki az épületből és 17 óra előtt körülhatárolták a tüzet.
A kora esti órákban már az utómunkálatokat végzik - közölte a szóvivő.
Az oltás közben egy családtag, aki a tetőtérből dobálta ki az ott található tárgyakat, kiesett az ablakon és lábsérülést szenvedett - mondta Gaál Attila, hozzátéve, hogy a csárdában most készülődtek a szezonnyitásra.
A szóvivő a kár nagyságáról nem tudott felvilágosítást adni. Annyit mondott, hogy a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, az alatta lévő helyiségek egyike kiégett, és számolni kell az oltás miatti vízkárral is.
Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az
önkormányzat április elsejei hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a településen, ezzel
egyidejűleg megkezdték a zöldhulladék elszállítását.
A csárdánál történt tűzesettel kapcsolatban azt közölte, hogy már felvették a kapcsolatot a
rendőrséggel és a polgárőrséggel, szervezik az épület éjszakai őrzését.

A Somogy televízió értesülései szerint az épület földszinti része menthető, viszont a Paprika Csárda tetőszerkezete teljesen leégett a tegnapi tűzben. A balatonfenyvesi étterem nádfedele kapott lángra, a tulajdonos fia az épület közelében száraz sövényt égetett, egy szikra pedig fölszállhatott a tetőre - mondta szerkesztőségüknek a csárda vezetője. A férfi egyedül kezdte oltani a tüzet, de maga is megsérült. Már megműtötték és jól van, tette hozzá az édesanyja, aki szerint szinte sokkos állapotban húzták ki fiát az égő épület alól. A férfinak szilánkosra tört a bokája, s a gerince is összecsúszott, egy csigolyája sérült. Lábát már megműtötték, pár napon belül terhelhető lesz, ahogy a gerince is hamar rendbe jön - bizakodik az édesanya, aki az étterem jövőjében is reménykedik. A csárdához odaérkező családtagok is oltottak, elzárták a gázt és lekapcsolták a villanyt az épületben, hogy nagyobb baj ne legyen. A kár mértékét még megjósolni sem tudja a tulajdonos, statikus méri majd föl az épületet. Annyi biztos, hogy a földszinti rész menthető, viszont a tetőszerkezet nem. (MTI, Somogy TV)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.