Leégett a fenyvesi Paprika csárda

(MTI) - Feltehetően az épület mellett égetett hulladéktól gyulladt ki a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután; a 400 négyzetméter alapterületű épület nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben leégett, egy ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Gaál Attila tájékoztatása szerint a tűzoltókat 16 óra után riasztották. Marcali, siófoki és
balatonboglári tűzoltók öt szerkocsival érkeztek a helyszínre, az oltásban csaknem harmincan vettek részt. A tűzoltók két gázpalackot hoztak ki az épületből és 17 óra előtt körülhatárolták a tüzet.
A kora esti órákban már az utómunkálatokat végzik - közölte a szóvivő.
Az oltás közben egy családtag, aki a tetőtérből dobálta ki az ott található tárgyakat, kiesett az ablakon és lábsérülést szenvedett - mondta Gaál Attila, hozzátéve, hogy a csárdában most készülődtek a szezonnyitásra.
A szóvivő a kár nagyságáról nem tudott felvilágosítást adni. Annyit mondott, hogy a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, az alatta lévő helyiségek egyike kiégett, és számolni kell az oltás miatti vízkárral is.
Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az
önkormányzat április elsejei hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a településen, ezzel
egyidejűleg megkezdték a zöldhulladék elszállítását.
A csárdánál történt tűzesettel kapcsolatban azt közölte, hogy már felvették a kapcsolatot a
rendőrséggel és a polgárőrséggel, szervezik az épület éjszakai őrzését.

A Somogy televízió értesülései szerint az épület földszinti része menthető, viszont a Paprika Csárda tetőszerkezete teljesen leégett a tegnapi tűzben. A balatonfenyvesi étterem nádfedele kapott lángra, a tulajdonos fia az épület közelében száraz sövényt égetett, egy szikra pedig fölszállhatott a tetőre - mondta szerkesztőségüknek a csárda vezetője. A férfi egyedül kezdte oltani a tüzet, de maga is megsérült. Már megműtötték és jól van, tette hozzá az édesanyja, aki szerint szinte sokkos állapotban húzták ki fiát az égő épület alól. A férfinak szilánkosra tört a bokája, s a gerince is összecsúszott, egy csigolyája sérült. Lábát már megműtötték, pár napon belül terhelhető lesz, ahogy a gerince is hamar rendbe jön - bizakodik az édesanya, aki az étterem jövőjében is reménykedik. A csárdához odaérkező családtagok is oltottak, elzárták a gázt és lekapcsolták a villanyt az épületben, hogy nagyobb baj ne legyen. A kár mértékét még megjósolni sem tudja a tulajdonos, statikus méri majd föl az épületet. Annyi biztos, hogy a földszinti rész menthető, viszont a tetőszerkezet nem. (MTI, Somogy TV)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.