Leégett a fenyvesi Paprika csárda

(MTI) - Feltehetően az épület mellett égetett hulladéktól gyulladt ki a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután; a 400 négyzetméter alapterületű épület nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben leégett, egy ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Gaál Attila tájékoztatása szerint a tűzoltókat 16 óra után riasztották. Marcali, siófoki és
balatonboglári tűzoltók öt szerkocsival érkeztek a helyszínre, az oltásban csaknem harmincan vettek részt. A tűzoltók két gázpalackot hoztak ki az épületből és 17 óra előtt körülhatárolták a tüzet.
A kora esti órákban már az utómunkálatokat végzik - közölte a szóvivő.
Az oltás közben egy családtag, aki a tetőtérből dobálta ki az ott található tárgyakat, kiesett az ablakon és lábsérülést szenvedett - mondta Gaál Attila, hozzátéve, hogy a csárdában most készülődtek a szezonnyitásra.
A szóvivő a kár nagyságáról nem tudott felvilágosítást adni. Annyit mondott, hogy a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, az alatta lévő helyiségek egyike kiégett, és számolni kell az oltás miatti vízkárral is.
Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az
önkormányzat április elsejei hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a településen, ezzel
egyidejűleg megkezdték a zöldhulladék elszállítását.
A csárdánál történt tűzesettel kapcsolatban azt közölte, hogy már felvették a kapcsolatot a
rendőrséggel és a polgárőrséggel, szervezik az épület éjszakai őrzését.

A Somogy televízió értesülései szerint az épület földszinti része menthető, viszont a Paprika Csárda tetőszerkezete teljesen leégett a tegnapi tűzben. A balatonfenyvesi étterem nádfedele kapott lángra, a tulajdonos fia az épület közelében száraz sövényt égetett, egy szikra pedig fölszállhatott a tetőre - mondta szerkesztőségüknek a csárda vezetője. A férfi egyedül kezdte oltani a tüzet, de maga is megsérült. Már megműtötték és jól van, tette hozzá az édesanyja, aki szerint szinte sokkos állapotban húzták ki fiát az égő épület alól. A férfinak szilánkosra tört a bokája, s a gerince is összecsúszott, egy csigolyája sérült. Lábát már megműtötték, pár napon belül terhelhető lesz, ahogy a gerince is hamar rendbe jön - bizakodik az édesanya, aki az étterem jövőjében is reménykedik. A csárdához odaérkező családtagok is oltottak, elzárták a gázt és lekapcsolták a villanyt az épületben, hogy nagyobb baj ne legyen. A kár mértékét még megjósolni sem tudja a tulajdonos, statikus méri majd föl az épületet. Annyi biztos, hogy a földszinti rész menthető, viszont a tetőszerkezet nem. (MTI, Somogy TV)


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.