Legkevesebb 23 embert ölt meg egy sütemény Pakisztánban

Már 23 ember halt meg Pakisztánban, miután ettek egy ünnepi alkalomra vásárolt szennyezett élelmiszerből. A Népszabadság Online beszámolója.

Egy, a pakisztáni Pandzsáb tartománybeli Multán melletti kis faluban élő férfi a múlt héten 11 rokonával együtt meghalt, miután ettek egy helyi cukrászdából származó édességből. A férfi a kisfia április 19-ei születését ünnepelte, ezért vásárolt a laddu nevű, gömb alakú ünnepi süteményből.

A mérgezésnek eddig összesen 77 áldozata van, öt ember állapota rendkívül súlyos.

A rendőrség már letartóztatta a cukrászda két tulajdonosát és egyik alkalmazottjukat, a hatóságok pedig vizsgálják a fertőzés forrását. A rendőrség az üzletben talált egy tasaknyi növényvédő szert, mely egy közeli, felújítás alatt álló boltból származik. A szert árusító üzlet tulajdonosa kérte meg a cukrászdát, hogy ott tárolhasson ezt-azt, amíg végeznek a tatarozással. Bár a laboratóriumi vizsgálatokkal még nem végeztek, feltételezhetően ez a szer került rá a népszerű finomságra.

Ifran Faiz rendőrségi szóvivő a BBC-nek elmondta, hogy az újdonsült apa 4,5 kg laddoost vásárolt az ünnepségre, ahol öt ember azonnal meghalt mérgezésben. A hétvégére a halálos áldozatok száma elérte a 23 főt, köztük van az ünneplő apa, az egyik nővére, mind a hét bátyja, illetve egy unokahúga és unokaöccse is. Öt ember súlyos állapotban fekszik a multáni kórházban, a többiek már hazamehettek.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.