Lelkifröccs a kolbászhoz

Az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtok bora lett az idei Csabai Kolbászfesztivál fesztiválbora - adta hírül az Elitbor.

Az Almagyar Szőlőbirtokot 2010-ben alapította 3 szakember és jóbarát, dr.Csernus Imre, Csutorás Ferenc és Mészáros Péter. Mára a borászat 3,5 hektár saját területtel rendelkezik, és olyan szép borokat készít mint az érseki Titokbor, a Lelkifröccs, az Egri Csillag és a Lelkibéke. Október 19-22. között a szervezők kérésére a Csabai Kolbászfesztivál zsűrijében foglal helyet a birtok egyik társtulajdonosa, Dr. Csernus Imre is, akiknek a Lelkifröccs bora lett az idei év fesztiválbora a kolbász ünnepen.

A 2011-es Lelkifröccsről: az évjárat sok csipegetni való szőlőt adott, volt miből válogatni. Ez a bor egy 1938-ban készített beton hordóban állt össze. A borokat forrásban házasították össze, mint a boldog békeidőkben. Ha mélyen a szemébe nézünk, először az almagyari leányka néz vissza ránk. Kísérői a tramini, a sauvignon blanc, valamint a rajnai- és az olaszrizling. Frissek, szépek, fiatalok és bár önálló egyéniségek, egyszerre mozdulnak, mint a mazsorettek.

Csernus doki okossága a borhoz: „Nem az a fontos, hogy a dolgok mindig összejöjjenek, hanem, hogy száz százalékig odategyem magam. Ez a teljes értékű élet titka, és én ezt az Almagyar-Érseki birtokon is megtalálom. Ez az első borunk. Kijózanít, mint egy lelkifröccs.” (forrás: Elitbor)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.