Lelkifröccs a kolbászhoz

Az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtok bora lett az idei Csabai Kolbászfesztivál fesztiválbora - adta hírül az Elitbor.

Az Almagyar Szőlőbirtokot 2010-ben alapította 3 szakember és jóbarát, dr.Csernus Imre, Csutorás Ferenc és Mészáros Péter. Mára a borászat 3,5 hektár saját területtel rendelkezik, és olyan szép borokat készít mint az érseki Titokbor, a Lelkifröccs, az Egri Csillag és a Lelkibéke. Október 19-22. között a szervezők kérésére a Csabai Kolbászfesztivál zsűrijében foglal helyet a birtok egyik társtulajdonosa, Dr. Csernus Imre is, akiknek a Lelkifröccs bora lett az idei év fesztiválbora a kolbász ünnepen.

A 2011-es Lelkifröccsről: az évjárat sok csipegetni való szőlőt adott, volt miből válogatni. Ez a bor egy 1938-ban készített beton hordóban állt össze. A borokat forrásban házasították össze, mint a boldog békeidőkben. Ha mélyen a szemébe nézünk, először az almagyari leányka néz vissza ránk. Kísérői a tramini, a sauvignon blanc, valamint a rajnai- és az olaszrizling. Frissek, szépek, fiatalok és bár önálló egyéniségek, egyszerre mozdulnak, mint a mazsorettek.

Csernus doki okossága a borhoz: „Nem az a fontos, hogy a dolgok mindig összejöjjenek, hanem, hogy száz százalékig odategyem magam. Ez a teljes értékű élet titka, és én ezt az Almagyar-Érseki birtokon is megtalálom. Ez az első borunk. Kijózanít, mint egy lelkifröccs.” (forrás: Elitbor)


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.