Lengyel újságírók - magyar borok

A Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi külképviselete és Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága közös bor- és gasztronómiai tanulmányutat szervezett 2012. április 12-15. között a Balaton régióba.

A részt vevő lengyel újságírók megismerkedhettek a balatoni borrégió hagyományaival és a legmodernebb borgazdaságokkal, pincészetekkel egyaránt.

A balatonboglári, balatonfüred-csopaki, badacsonyi borvidéket és a cserszegi fűszeres hazájaként ismert Nyugat-Balatont érintő program négy napja alatt a résztvevők a vezető bortermelők, borházak mellett felkeresték a balatoni gasztronómia élvonalát képviselő éttermeket is. A csoport keszthelyi programja TDM együttműködés keretében valósult meg: az utolsó nap programját a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda szervezte. A visszajelzések szerint az újságírók elégedetten távoztak Magyarországról, jó benyomást tett rájuk a helyi szolgáltatók vendégszeretete, szakmai tudása és a bor és gasztronómiai kínálat minősége is.

Lengyelország dinamikusan fejlődő beutaztató piac a Balaton régió tekintetében. A KSH előzetes adatai alapján, 2011-ben a lengyel vendégek száma 13%-os emelkedést mutatott az előző évihez képest, a vendégéjszakák száma pedig 8,8%-kal nőtt.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.