A tulajdonos házaspár olyan látogatókra számít, akik egy jó kávé mellett egy doromboló macska társaságát is szívesen élvezik. Mint azt a Bécs Rádiónak elmondták, egy ázsiai divatot szeretnének meghonosítani ezzel az osztrák fővárosban.
A kávéházi macskákat - Moritzot, Lucát, Momót, Soniát és Thomast - egy állatmenhelyről fogadták be. Egytől egyik barátságos és nyugodt állatok. Külön, mászófával ellátott "pihenőszobájuk" is van, ahová visszavonulhatnak, ha mégis megunják az emberek közelségét.
Alexander Thür és japán felesége, Isimicu Takako három éve kezdett hozzá az ötlet megvalósításához. A hosszú előkészítés nem véletlen. Noha a kávéház macskái természetesen szobatiszták, a helynek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie. Gondoskodni kellett például arról, hogy az állatok ne menjenek be a vendéglátóhely konyhájába és hogy ne férjenek hozzá az üzletben tárolt élelmiszerekhez. Az étlapon olyan ételek - sütemények, rizses rágcsálnivalók - szerepelnek, amelyeket a macskák nem igazán kedvelnek. Ezzel azt akarják megelőzni, hogy a négylábúak elcsenjenek egy-egy falatot a vendégek tányérjáról. (MTI)
Macskás kávéház már Bécsben is
(MTI) - A macskák kedvelőinek akarnak kedvében járni egy új bécsi kávéház tulajdonosai. A Cafe Neko vendégeit öt cica hivatott jó kedélyre deríteni.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.