Macskás kávéház már Bécsben is

(MTI) - A macskák kedvelőinek akarnak kedvében járni egy új bécsi kávéház tulajdonosai. A Cafe Neko vendégeit öt cica hivatott jó kedélyre deríteni.

A tulajdonos házaspár olyan látogatókra számít, akik egy jó kávé mellett egy doromboló macska társaságát is szívesen élvezik. Mint azt a Bécs Rádiónak elmondták, egy ázsiai divatot szeretnének meghonosítani ezzel az osztrák fővárosban.
A kávéházi macskákat - Moritzot, Lucát, Momót, Soniát és Thomast - egy állatmenhelyről fogadták be. Egytől egyik barátságos és nyugodt állatok. Külön, mászófával ellátott "pihenőszobájuk" is van, ahová visszavonulhatnak, ha mégis megunják az emberek közelségét.
Alexander Thür és japán felesége, Isimicu Takako három éve kezdett hozzá az ötlet megvalósításához. A hosszú előkészítés nem véletlen. Noha a kávéház macskái természetesen szobatiszták, a helynek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie. Gondoskodni kellett például arról, hogy az állatok ne menjenek be a vendéglátóhely konyhájába és hogy ne férjenek hozzá az üzletben tárolt élelmiszerekhez. Az étlapon olyan ételek - sütemények, rizses rágcsálnivalók - szerepelnek, amelyeket a macskák nem igazán kedvelnek. Ezzel azt akarják megelőzni, hogy a négylábúak elcsenjenek egy-egy falatot a vendégek tányérjáról. (MTI)

A hírt a Kisállatorvos.hu is feldolgozta.


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.