Magyar borok a kínai borvásáron

A spanyol és a portugál boroknál is népszerűbbek voltak a magyar palackok Kínában. A Távol-Kelet legnagyobb bor vásárán 11 magyar borász kóstoltatott, köztük a lellei Konyári János.

Hong Kong-i a legnagyobb ilyen kiállítás. Idén 40 ezren voltak kíváncsiak a kiállítókra, köztük a magyar standra is, ahol 11 magyar borász mutatkozott be. Az elmúlt két évben egyébként megduplázódott a magyar borexport Hong Kong-ba - emlékeztet rá a Kapospont.

A kiállítók között volt Konyári János is. A lellei borász 2008-as cuvéjével nagy sikert aratott a borexpon, de nem csak íze miatt. Szerencsés a címkéje, mert a kínaiaknak a vörös a szerencseszínűk. Lakodalmi díszítésnél is a fő elem, jól megragadja a szemet - mondta a borász. A lellei szakember 37 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, megválasztották már az Év borászának mégis azt mondja: kihívás neki a kínai piac.

"A kínaiaknál erőteljesebben alkudni, nem tudom tud-e náció, az árat nagyon nézik, nagyon szeretnék a legjobb áron a legjobb bort megszerezni" - mondta Konyári János.

A magyar borok nagyon népszerűek voltak a kiállításon. Még a portugálok és a spanyolok standját sem látogatták annyian, mint a magyarokét.

"A dél-balatoni borok a könnyedebb, frissebb, gyümölcsösebb vörösborok, amik igencsak kedveltek. Tudunk újdonságot mutatni, új fajtákat, akár egy kékfrankost" - mondta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal bor-és élelmiszeripari ágazati tanácsadója, Mautner Márk.(forrás: kapospont)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.