Magyar borok a kínai borvásáron

A spanyol és a portugál boroknál is népszerűbbek voltak a magyar palackok Kínában. A Távol-Kelet legnagyobb bor vásárán 11 magyar borász kóstoltatott, köztük a lellei Konyári János.

Hong Kong-i a legnagyobb ilyen kiállítás. Idén 40 ezren voltak kíváncsiak a kiállítókra, köztük a magyar standra is, ahol 11 magyar borász mutatkozott be. Az elmúlt két évben egyébként megduplázódott a magyar borexport Hong Kong-ba - emlékeztet rá a Kapospont.

A kiállítók között volt Konyári János is. A lellei borász 2008-as cuvéjével nagy sikert aratott a borexpon, de nem csak íze miatt. Szerencsés a címkéje, mert a kínaiaknak a vörös a szerencseszínűk. Lakodalmi díszítésnél is a fő elem, jól megragadja a szemet - mondta a borász. A lellei szakember 37 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, megválasztották már az Év borászának mégis azt mondja: kihívás neki a kínai piac.

"A kínaiaknál erőteljesebben alkudni, nem tudom tud-e náció, az árat nagyon nézik, nagyon szeretnék a legjobb áron a legjobb bort megszerezni" - mondta Konyári János.

A magyar borok nagyon népszerűek voltak a kiállításon. Még a portugálok és a spanyolok standját sem látogatták annyian, mint a magyarokét.

"A dél-balatoni borok a könnyedebb, frissebb, gyümölcsösebb vörösborok, amik igencsak kedveltek. Tudunk újdonságot mutatni, új fajtákat, akár egy kékfrankost" - mondta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal bor-és élelmiszeripari ágazati tanácsadója, Mautner Márk.(forrás: kapospont)


Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.