Magyar borok a kínai borvásáron

A spanyol és a portugál boroknál is népszerűbbek voltak a magyar palackok Kínában. A Távol-Kelet legnagyobb bor vásárán 11 magyar borász kóstoltatott, köztük a lellei Konyári János.

Hong Kong-i a legnagyobb ilyen kiállítás. Idén 40 ezren voltak kíváncsiak a kiállítókra, köztük a magyar standra is, ahol 11 magyar borász mutatkozott be. Az elmúlt két évben egyébként megduplázódott a magyar borexport Hong Kong-ba - emlékeztet rá a Kapospont.

A kiállítók között volt Konyári János is. A lellei borász 2008-as cuvéjével nagy sikert aratott a borexpon, de nem csak íze miatt. Szerencsés a címkéje, mert a kínaiaknak a vörös a szerencseszínűk. Lakodalmi díszítésnél is a fő elem, jól megragadja a szemet - mondta a borász. A lellei szakember 37 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, megválasztották már az Év borászának mégis azt mondja: kihívás neki a kínai piac.

"A kínaiaknál erőteljesebben alkudni, nem tudom tud-e náció, az árat nagyon nézik, nagyon szeretnék a legjobb áron a legjobb bort megszerezni" - mondta Konyári János.

A magyar borok nagyon népszerűek voltak a kiállításon. Még a portugálok és a spanyolok standját sem látogatták annyian, mint a magyarokét.

"A dél-balatoni borok a könnyedebb, frissebb, gyümölcsösebb vörösborok, amik igencsak kedveltek. Tudunk újdonságot mutatni, új fajtákat, akár egy kékfrankost" - mondta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal bor-és élelmiszeripari ágazati tanácsadója, Mautner Márk.(forrás: kapospont)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.