A Chicago Tribune borszakértője, Bill St. John által jegyzett írás három, a tengerentúlon kevéssé ismert szőlőfajtát ajánl a vezető chicagói napilap olvasóinak figyelmébe: a furmint mellett a katalán garnacha blancát (grenache blanc) és az Argentínában igen népszerű torrontest.
Mint a cikk emlékeztet, többnyire a furmint képezi az amerikai közönség által is viszonylag könnyen elérhető tokaji aszú alapját. Az édes borkülönlegességhez azonban csak a botritizálódott szemeket használják fel a tokaji borászok, akik az egészséges szőlőből száraz borokat készítenek.
Míg a furmintból készült édes borokra a sárgabarackos, mézes ízjegyek jellemzőek, a száraz furmintokban a körte, az alma és a lime aromái köszönnek vissza. Nagy különbség azonban, hogy a tokaji aszúhoz többnyire igen borsos áron lehet hozzájutni, ezzel szemben a száraz furmintok általában olcsóbbak - emeli ki a szerző a www.chicagotribune.com oldalon olvasható cikkében.
Bill St. John szerint élénk savai miatt a száraz furmint kiválóan illik tengeri ételekhez, elsősorban füstölt vagy pácolt lazachoz, makrélához.
A szerző kiemeli a Royal Tokaji 2009-es furmintját, amelyben a tölgyfahordós érlelés mogyorós és vaníliás jegyekkel gazdagítja a klasszikus furmintos fajtajelleget. A cikk szerint szintén nagyszerű vétel a Chateau Pajzos hasonló évjáratból származó száraz furmintja. (MTI)
Magyar borokat ajánl a Chicago Tribune
(MTI) - Száraz magyar furmintokat ajánl a Chicago Tribune című egyesült államokbeli napilap Great whites under 15 dollars (Nagyszerű fehérborok 15 dollár alatt) című cikkében.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.