Magyar séf főzött az Oscar-gála résztvevőire

A március 27-én vasárnap megrendezett filmes díjátadó gálát követő fogadáson a Michelin-csillagos hollywoodi sztárséf, Wolfgang Puck budapesti Spago éttermének vezető séfje, Szántó István készített magyar ételeket a vendégek számára. A séf saját pultjánál fogadta az érkező világsztárokat és maga prezentálta nekik a tökéletesen elkészített ikonikus magyar fogásokat. Az első adag vadast nem más, mint Samuel L. Jackson kapta - tájékoztatta lapunkat az étteremnek otthont adó Matild Palace.

Az idei év díjátadó utáni partiját különösen nagy érdeklődés övezte, hiszen tavaly a világjárvány miatt elmaradt a gálát követő fogadás. Wolfgang Puck és csapata 1995 óta felelnek a rendezvényért, szeretik évről-évre magasabbra helyezni a lécet, ez alól az idei parti sem volt kivétel.

( https://www.goodmorningamerica.com/culture/video/wolfgang-puck-oscars-edition-83671236 )

„Ez Hollywood legnagyobb és legfényűzőbb rendezvénye. Egy 1.500 fős rendezvényről beszélünk, ennek következtében a mennyiségek tényleg elképesztőek. 100 különböző étellel készültünk, amiből 30 desszert. Ebből 4 volt a magyar fogás. Vendégenként 10 adag étellel számolnak a szervezők, így összesen 15.000 adag ételnek kell elkészülni. A díjátadó után van másfél-két óra, ezalatt mennek ki a fogások. Ezért van szükség több mint 100 séfre, mert csak így tud jó ritmusban érkezni minden ” – meséli élményeit Szántó István, a budapesti Spago étterem vezető séfje.

A Ponyvaregény sztárja lépett oda az első vadasért

Szántó István séf nem a konyhán, hanem a rendezvényteremben dolgozott az egész este alatt, voltak ugyanis olyan látványpultok is a térben, ahol a kiemelt fogásokat, többek között a vadast is készítették: „Az első vendég a teremben Samuel L. Jackson volt. Bevallom, én még pakolgattam a pultban a dolgainkat a másik két hozzám tartozó séffel, amikor megérkezett. Igazából csak akkor fogtam fel, hogy kiknek fogok én itt főzni. Számomra nem az a lényeg, hogy milyen eseményen főzök, az számít, hogy jót adjak, de azért, amikor megérkeznek a pulthoz olyanok, akiknek a kezében ott van az a bizonyos szobrocska, akkor azért mégis más érzés."

A vadas mellett „Hortobágyi” módon készített csirkepaprikást, dió alakú, aranyszínű bonbonként prezentált somlói galuskát és tradicionális Eszterházy-tortát is kóstolhattak a vendégek.

 

 

 


Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.