− Pincér- és szakácsújoncait az első nap állítólag megkérdezte, mit esznek otthon…
− Valóban mindig érdeklődtem, milyen családi háttérből jön a gyerek, például hogyan terítenek a vasárnapi ebédhez. A legtöbbször azt a választ kaptam, hogy nincs vasárnapi ebéd, mert a szülők dolgoznak, vagy szanaszét vannak, lakótelepen pedig még körül sem lehet ülni az asztalt, és maximum rántott hús és húsleves volt a mamák repertoárján. Az evőeszközök és a szalvéta elhelyezésével pedig komoly gondban voltak a pincérjelöltek. Nincs min csodálkozni, a tévék főzőshow-i mindent elárulnak, a celeb azt sem tudja, hol kell a sütőt bekapcsolni. Sem az ételt, sem az asztaltársaságot nem tisztelik, a poharat pedig nem tudják, hol kell megfogni. Sokan azt hiszik, jó dolga lesz a gyereknek, ha pincérnek vagy szakácsnak tanul, de ezek nagyon kemény szakmák, komoly felkészülést igényelnek a nyelvismerettől az alapanyag- és borismereten át egészen az emberismeretig, viselkedéstanig. (...)
Tallián Hedvig teljes interjúját itt olvashatja.