Magyar versenyző a S. Pellegrino Young Chef idei döntőjében

Október 28-30. között rendezik meg Milánóban a verseny 2019-2021-es fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz.

A három napos nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentor séf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt. 

A S.Pellegrino nemi egyenlőségért és elfogadásért végzett munkájának köszönhetően a jelöltek között regisztrált nők aránya 2015 óta több mint 10 százalékra nőtt. Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon, és vett részt a 12 résztvevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést.

A régiós győztesek a nagydöntő megkezdése előtt részt vettek egy mentorálási programban, amelynek keretében elismert séfek segítették őket a tervezett fogásaik finomításában.

A 12 régió győztesei a következők:

  1. Jose Lorenzo Morales, Melbourne, Ausztrália, csendes-óceáni régió – „Analógia”
  2. Kevin Wong Tat Mun, Szingapúr, Szingapúr, ázsiai régió – „Egy kacsa ünneplése”
  3. Albert Manso Miras, Barcelona, Spanyolország, ibériai és mediterrán régió – „Fürj és bor”
  4. Cynthia Xrysw Ruelas Diaz, Guadalajara, Mexikó, latin-amerikai régió – “Milpa és a tenger”
  5. Koppány Levente, Budapest, Magyarország, közép-európai régió – “Szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával” 
  6. Vitalii Savelev, Moszkva, Orosz Föderáció, eurázsiai régió – “Fekete-tengeri fehérrépa citromhéjon termesztett gombákkal
  7. Alexandre Alves Pereira, Párizs, Franciaország, északnyugat-európai régió – “Zöld spárga, szardínia, kerek repkény”.
  8. Paul Thinus Prinsloo, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság, afrikai és közel-keleti régió – “Bouillabaisse 2.0”
  9. Alessandro Bergamo, Milánó, Olaszország, olasz és délkeleti régió – “Jobb ma egy tojás, mint holnap egy csirke?”
  10. Rafael Covarrubias, Oakville, Kanada, észak-amerikai régió – “Pézsmaréce Mole Negro módra, tartósított aszaltszilva és téli gyökérzöldségek.
  11. Jerome Ianmark Calayag, Stockholm, Svédország, egyesült-királysági és észak-európai régió – “Szerény zöldségek”
  12. Victor/Zhi Cheng Wang, Sanghaj, Kína, nagy-kínai régió – “Mit jelent a szója Kínában?”

Forrás: Flow pr


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.