Magyar versenyző a S. Pellegrino Young Chef idei döntőjében

Október 28-30. között rendezik meg Milánóban a verseny 2019-2021-es fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz.

A három napos nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentor séf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt. 

A S.Pellegrino nemi egyenlőségért és elfogadásért végzett munkájának köszönhetően a jelöltek között regisztrált nők aránya 2015 óta több mint 10 százalékra nőtt. Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon, és vett részt a 12 résztvevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést.

A régiós győztesek a nagydöntő megkezdése előtt részt vettek egy mentorálási programban, amelynek keretében elismert séfek segítették őket a tervezett fogásaik finomításában.

A 12 régió győztesei a következők:

  1. Jose Lorenzo Morales, Melbourne, Ausztrália, csendes-óceáni régió – „Analógia”
  2. Kevin Wong Tat Mun, Szingapúr, Szingapúr, ázsiai régió – „Egy kacsa ünneplése”
  3. Albert Manso Miras, Barcelona, Spanyolország, ibériai és mediterrán régió – „Fürj és bor”
  4. Cynthia Xrysw Ruelas Diaz, Guadalajara, Mexikó, latin-amerikai régió – “Milpa és a tenger”
  5. Koppány Levente, Budapest, Magyarország, közép-európai régió – “Szivárványos pisztráng turbolyával, erdei gombákkal és vadfokhagymával” 
  6. Vitalii Savelev, Moszkva, Orosz Föderáció, eurázsiai régió – “Fekete-tengeri fehérrépa citromhéjon termesztett gombákkal
  7. Alexandre Alves Pereira, Párizs, Franciaország, északnyugat-európai régió – “Zöld spárga, szardínia, kerek repkény”.
  8. Paul Thinus Prinsloo, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság, afrikai és közel-keleti régió – “Bouillabaisse 2.0”
  9. Alessandro Bergamo, Milánó, Olaszország, olasz és délkeleti régió – “Jobb ma egy tojás, mint holnap egy csirke?”
  10. Rafael Covarrubias, Oakville, Kanada, észak-amerikai régió – “Pézsmaréce Mole Negro módra, tartósított aszaltszilva és téli gyökérzöldségek.
  11. Jerome Ianmark Calayag, Stockholm, Svédország, egyesült-királysági és észak-európai régió – “Szerény zöldségek”
  12. Victor/Zhi Cheng Wang, Sanghaj, Kína, nagy-kínai régió – “Mit jelent a szója Kínában?”

Forrás: Flow pr


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.