Az International Catering Cup a Bocuse d’Or-hoz hasonlóan a vendéglátóipar és gasztronómia legnagyobb eseményén, a Sirha-n kerül megrendezésre, és az elmúlt időszak alatt a catering szolgáltató cégek legrangosabb versenyévé nőtte ki magát, ahol az országok legjobb csapatai mérik össze tudásukat.
Magyarországon az első nemzeti válogatót a 2018-as Sirha Budapest szakkiállításon rendezték, ahol a résztvevők megmérettetésének a díja hazánk képviseleti joga volt a nemzetközi színtéren. Az első hazai versenyen négy cég képviseltette magát, melyek közül, a szoros verseny végén, a dobogó legfelső fokát Kasuba László, Balázs Gergő és Volenter István, vagyis az Albatros-Expo Catering Kft. csapata foglalhatta el.
A csapat vezetője Kasuba László az Albatros-Expo Catering Kft. sous chef-je korábban a Parlamentben, illetve a Michelin-csillagos Borkonyhában szerzett tapasztalatokat. A csapat másik tagja Balázs Gergő a Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központ séfje, de a NATO magyar követségének is dolgozik. A coach, pedig aki a csapatot folyamatosan támogatja a 67 Étterem & Bistro korábbi séfje és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke, Volenter István, aki a 2018-as Bocuse d’Or magyar döntőn második helyet szerzett. Külön büszkeség, hogy a verseny francia elnöke, Volenter Istvánnak eddigi pályafutása és munkái alapján lehetőséget adott arra, hogy a kóstoló zsűri tagja is legyen.
Ahhoz, hogy a nemzetközi megmérettetésen is megállják a helyüket, rendkívül kreatívnak és felkészültnek kell lenniük, így a csapat a tavalyi magyar döntő után már neki is állt az edzésnek. A legutóbb elkészített ételeket elemeire bontották, és teljesen újra gondolták, fél éve pedig intenzíven készülnek a versenyre az olaszországi La Peca étterem 2 csillagos chef-jének, Nicola Portinarinak a segítségével.
VI. International Catering Cup
A nemzetközi verseny 12 éve kerül megrendezésre a Sirha szakkiállításon, ahol hazánkon kívül Oroszország lesz elsőbálozó. Összesen 12 ország legjobbjai mérik össze a tudásukat. A verseny most először kettő helyett három napos lesz, mely időszak alatt a versenyzőknek számot kell adniuk képességeikről, kreativitásukról és gyakorlati tapasztalataikról.
A verseny 24-én kezdődik az alapanyagok kiválasztásával, illetve a munka előkészítésével. A második napon a versenyzők elkészítik az ételeket, és a nap végén elhelyezik őket a hűtőautókban. A harmadik napon, pedig a korábban előkészített ételeket a Sirha kiállítás nyitónapján büféasztalra tálalják. A magyar csapat a kettes boxban versenyzik majd.
A versenyen elkészítendő ételek:
- Előétel: kacsa és a mája
- Meleg előétel: pisztráng, rákkal töltve
- Főétel: töltött sertéskaraj, egy féle körettel
- Desszert: mangó és a csokoládé, francia stílusú torta és soufflé formában