Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját. A résztvevő csapatok a tudásukat sok oldalról bemutatták: a megmérettetés fontos része volt a konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása és bemutatása.

Az alábbi csapatok vettek részt a versenyen:

Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István),
Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel),
Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád),
La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

Hogy a logisztikai tudásukat és szervezőképességeiket megmutassák, a kétnapos verseny első napján, a Metro Gasztroakadémia konyhájában töltött egynapos felkészülést követően, a versenyzőknek hűtőautókkal kellett elszállítani ételeiket a bajnokság helyszínére. Ezután csapatok elvégezték, amit a rendezvényeken is szoktak: felállították a büféasztalt és befejezték az ételeiket – mindezt már a Sirha kiállítás helyszínén.

A zsűri tagjai (Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin-csillagos séfje,  Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat küldöttje) a szurkolók előtt kóstolták meg az elkészült finomságokat és azonnal pontozták is őket, az eredményekre azonban délutánig várni kellett.

Negyedik helyen végzett a La Fiesta Party Service Kft.. A harmadik helyet a Budapest Party Service Kft. szerezte meg. A második a Fody Event and Party Service Kft. lett. Első helyezést és ezzel a nemzetközi versenyre való kvalifikációt pedig az Albatros-Expo Catering Kft. érte el.

Az Albatros-Expo Catering Kft.-től Kasuba Lászlóval sikerült beszélgetnünk a győzelem után. Véleménye szerint az ő szakmájukban kiemelkedően fontos a technológiai felkészültség és a trendek ismerete. A csapat minden tagja folyamatosan képzi magát, és tapasztaltabb emberek mellett is rengeteget tanulnak: idén például Bocuse d’Or versenyzők segítették a catering cég munkáját. A versenyző továbbá elmondta, hogy az első hely legfőképp az összehangolt csapatmunkán múlt, de fontos szerepe volt a három hónapos intenzív felkészülési időszaknak is. Most két hét szünetet tartanak, majd nekikezdenek a következő tréning időszaknak, mert a lyoni versenyen még többet akarnak kihozni magukból. 

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.