Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

A 29. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2024. május 22-én rendezi meg a METRO Gasztroakadémián a Chaine Egyesület. A megmérettetés tétje ezúttal is a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Világbajnokságon való indulás lehetősége, azzal a “csavarral”, hogy – 2015 óta ismét– az október 4-i világverseny hazai pályán, Magyarországon zajlik!

A 29. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2024. május 22-én rendezi meg a METRO Gasztroakadémián a Chaine Egyesület. A megmérettetés tétje ezúttal is a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Világbajnokságon való indulás lehetősége, azzal a “csavarral”, hogy – 2015 óta ismét– az október 4-i világverseny hazai pályán, Magyarországon zajlik!

A Chaine Egyesület elnöksége és a 2023-as Chaine Nemzeti válogató verseny zsűritagjai.
A Chaine Egyesület elnöksége és a 2023-as Chaine Nemzeti válogató verseny zsűritagjai.

A Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt a szakma 27 év alatti fiatal képviselőinek szervezik: az ifjú séftehetségek számára a verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, a győztes számára pedig a nemzetközi szcénában való megmérettetésre is!

A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják.

Idén limitált a versenyzők száma – összesen 10 versenyző tud indulni, így érdemes sietni a jelentkezéssel. Szállodánként, éttermenként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 2024. április 12-én, pénteken 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, s ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak.  Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A nemzeti válogatóhoz a friss alapanyagokat a HoReCa szektor megbízható partnereként az eseményt hosszú évek óta támogató METRO biztosítja.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje a
2024. október 4-én hazánkban megrendezésre kerülő „Jeunes Chef
Rôtisseurs” 2024. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon!
A nevezési szándékot 2024. április 12. 12:00-ig jelezhetik a kitöltött
Nevezési lap és Mellékleteinek elküldésével
 a [email protected] e-mail címen! A nevezés a nevezési díj (30.000 Ft) megfizetésével válik érvényessé.
Bővebb információ a [email protected] e-mail címen, illetve a 30 968 4060-as telefonszámon kérhető.

Versenyfelhívás…

Nevezési lap…


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.