12. Magyar Grillbajnokság
Versenykiírás
2011. szeptember 4. vasárnap, 07:30 - 16:00
Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt területe
A versenyen indulhat minden olyan 4 fős csapat, korhatár nélkül, aki a versenykiírás feltételeit, elfogadja és a nevezési díjat határidőre befizeti.
Jelentkezési, nevezési lapok leadási határideje: 2011. augusztus. 01.
Eredményhirdetés időpontja: kb. 16:30
Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét.
Az alapvető biztonsági és higiéniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania. Elektromos készülék,használata tilos!
A fő alkotórész csak nyárson,vagy rácson készülhet, faszénparázs (esetleg gáz) felett, a mártásnak, serpenyő, lábos engedélyezett!
Nevezési díj csapatonként 15 000.-Ft, (a Grillszövetség tagjának 10000.-Ft) melyről a Magyar Grillszövetség számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség az OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2011. augusztus 05-ig.
A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat, 10 adagra:
- Húsokat (szürkeharcsa filé, csontos-bőrös csirkecomb, sertés tarja egész, marha hátszín egész)
- Zöldségeket (cukkini, trikolor paprika, gomba, paradicsom, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, póre)
- Faszén
- 1db 3*6 m-es sátor (korlátozott számban)
- sörpad, asztal
FIGYELEM KAUCIÓ!
A helyszín adottságainak figyelembe vételével a csapatok részére a sörpad garnitúrát csak a helyszínen fizetett kaució ellenében tudjuk átadni. A kaució összege: 15.000,-Ft/garnitúra, melyet a sörpad garnitúra visszavételekor visszafizetünk
A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:
- szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.
- bemutató asztal, az elkészült ételeknek, a fényképezéshez.
A főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, a nevezéskor, mivel csak korlátozott számban áll rendelkezésünkre sátor.
A részvételi lehetőség a főzőhelyek kialakítása miatt korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2011. augusztus. 01.
A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:
Ferenczi István: [email protected] vagy: Fax: 889 5252
Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2011.augusztus 05-ig. a szövetség bankszámlájára.
A Verseny leírása és menete:
A szervezők 6:00-kor találkoznak a csapatokkal.
A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek.).
A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.
Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor
Tálalás:
- 3 adag a "vak-zsűri" részére
- 3-4 adag "asztali,mozgó, zsűri" részére,
1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre. fényképezéshez (a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!)
Zsűrizés:
A mozgó zsűri és a "vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni. A tálalás 09,45 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a "vak" zsűri részére. 10 órakor az asztali, mozgó zsűri érkezik a helyszínre.
Vak zsűri:
Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 3 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba. A kisorsolt "vak" zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza az alábbi szempontok alapján:
- az étel kinézete,
- az étel harmóniája,
- a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),
- optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/medium),
- a fő alkotóelem harapásra/rágásra,
- a fő alkotóelem íze,
- a köret íze.
a zsüri tálalást nem pontoz!!
Asztali, mozgó zsűri
Az asztali,mozgó, zsűri is a fent leírtak alapján pontoz és még a tálalást is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.
Szintén pontozzák a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot, melyet különdíjjal (Fun Díj) jutalmazunk.
A zsűrilapok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámú lapot nem vesszük figyelembe.
1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9:45 től tálalni, 10:00 tól a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.
2. A további készítmények leadásának időpontjai:
10:45 óra szárnyas étel
11:45 óra sertés étel
12:45 óra marhahús étel
13:45 óra desszert
az 1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.
A verseny díjazása a következő:
- Minden résztvevő részére emléklap, kategóriánként, arany fokozat 5 kategória (hal, szárnyas, sertés, marha, deszert)
- A díjazottaknak oklevél, érem, kupa, és ajándékcsomag
A bajnokságban az 5 kategória összesített eredménye (összpontszáma) kerül figyelembevételre.
- A győztes az aranyérem és a hozzá járó oklevél, kupa és ajándékcsomag mellett a WEBER GRILL 80 ezer forint értékű gömb grillsütőjét kapja.
- Az ezüstérmes (oklevél, érem, kupa, ajándékcsomag) a WEBER GRILL 50 ezer forint értékű grill eszközeit viheti haza
- A bronzérmes (oklevél, érem, kupa, ajándékcsomag) a WEBER GRILL 30 ezer forint értékű grill eszközeivel gazdagabban térhet haza.
Az összetett győztes egy esztendőre elnyeri a verseny Vándorserlegét, amely 3 egymást követő elnyerés után a csapaté marad.
Az úgynevezett FUN díj amelyből egy kerül kiosztásra, a nemzetközi zsűrizés szabályai alapján, azon csapat nyeri el ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló (oklevél, kupa, ajándékcsomag)
A kísérők, látogatók, érdeklődők számára színvonalas egész napos kísérőprogramot kínálnak a szervezők.
A versenyre jelentkezőknek a DANUBIUS HOTEL ARENA kedvezményes szállást tud biztosítani
Előzetes foglalás alapján 14 000.-Ft a két ágyas szoba reggelivel
A foglalásnál kérjük bemondani: Magyar Grillbajnokság Tel.: 889 5244
Ferenczi István, a Magyar Grillszövetség Elnöke
Elérhetőségek:
Tel: +36 30 742 8270
+36 20 518 1680
Fax: 889 5252
E-mail: [email protected]