Már lehet jelentkezni a 12. Magyar Grillbajnokságra

A Magyar Grillszövetség 2011-ben, immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg az országos grill bajnokságot, ezúttal is a SzeptEmber Feszt rendezvényéhez kapcsolódva.

12. Magyar Grillbajnokság

Versenykiírás

2011. szeptember 4. vasárnap, 07:30 - 16:00

Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt területe

A versenyen indulhat minden olyan 4 fős csapat, korhatár nélkül, aki a versenykiírás feltételeit, elfogadja és a nevezési díjat határidőre befizeti.

Jelentkezési, nevezési lapok leadási határideje: 2011. augusztus. 01.

Eredményhirdetés időpontja: kb. 16:30

Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét.

Az alapvető biztonsági és higiéniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania. Elektromos készülék,használata tilos!

A fő alkotórész csak nyárson,vagy rácson készülhet, faszénparázs (esetleg gáz) felett, a mártásnak, serpenyő, lábos engedélyezett!

Nevezési díj csapatonként 15 000.-Ft, (a Grillszövetség tagjának 10000.-Ft) melyről a Magyar Grillszövetség számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség az OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2011. augusztus 05-ig.

A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat, 10 adagra:

- Húsokat (szürkeharcsa filé, csontos-bőrös csirkecomb, sertés tarja egész, marha hátszín egész)

- Zöldségeket (cukkini, trikolor paprika, gomba, paradicsom, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, póre)

- Faszén

- 1db 3*6 m-es sátor (korlátozott számban)

- sörpad, asztal

FIGYELEM KAUCIÓ!

A helyszín adottságainak figyelembe vételével a csapatok részére a sörpad garnitúrát csak a helyszínen fizetett kaució ellenében tudjuk átadni. A kaució összege: 15.000,-Ft/garnitúra, melyet a sörpad garnitúra visszavételekor visszafizetünk

A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:

- szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.

- bemutató asztal, az elkészült ételeknek, a fényképezéshez.

A főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, a nevezéskor, mivel csak korlátozott számban áll rendelkezésünkre sátor.

A részvételi lehetőség a főzőhelyek kialakítása miatt korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2011. augusztus. 01.

A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:

Ferenczi István: [email protected] vagy: Fax: 889 5252

Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2011.augusztus 05-ig. a szövetség bankszámlájára.

A Verseny leírása és menete:

A szervezők 6:00-kor találkoznak a csapatokkal.

A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek.).

A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.

Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor

Tálalás:

- 3 adag a "vak-zsűri" részére

- 3-4 adag "asztali,mozgó, zsűri" részére,

1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre. fényképezéshez (a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!)

Zsűrizés:

A mozgó zsűri és a "vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni. A tálalás 09,45 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a "vak" zsűri részére. 10 órakor az asztali, mozgó zsűri érkezik a helyszínre.

Vak zsűri:

Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 3 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba. A kisorsolt "vak" zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza az alábbi szempontok alapján:

- az étel kinézete,

- az étel harmóniája,

- a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),

- optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/medium),

- a fő alkotóelem harapásra/rágásra,

- a fő alkotóelem íze,

- a köret íze.

a zsüri tálalást nem pontoz!!

Asztali, mozgó zsűri

Az asztali,mozgó, zsűri is a fent leírtak alapján pontoz és még a tálalást is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.

Szintén pontozzák a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot, melyet különdíjjal (Fun Díj) jutalmazunk.

A zsűrilapok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámú lapot nem vesszük figyelembe.

1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9:45 től tálalni, 10:00 tól a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

2. A további készítmények leadásának időpontjai:

10:45 óra szárnyas étel

11:45 óra sertés étel

12:45 óra marhahús étel

13:45 óra desszert

az 1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.

A verseny díjazása a következő:

- Minden résztvevő részére emléklap, kategóriánként, arany fokozat 5 kategória (hal, szárnyas, sertés, marha, deszert)

- A díjazottaknak oklevél, érem, kupa, és ajándékcsomag

A bajnokságban az 5 kategória összesített eredménye (összpontszáma) kerül figyelembevételre.

- A győztes az aranyérem és a hozzá járó oklevél, kupa és ajándékcsomag mellett a WEBER GRILL 80 ezer forint értékű gömb grillsütőjét kapja.

- Az ezüstérmes (oklevél, érem, kupa, ajándékcsomag) a WEBER GRILL 50 ezer forint értékű grill eszközeit viheti haza

- A bronzérmes (oklevél, érem, kupa, ajándékcsomag) a WEBER GRILL 30 ezer forint értékű grill eszközeivel gazdagabban térhet haza.

Az összetett győztes egy esztendőre elnyeri a verseny Vándorserlegét, amely 3 egymást követő elnyerés után a csapaté marad.

Az úgynevezett FUN díj amelyből egy kerül kiosztásra, a nemzetközi zsűrizés szabályai alapján, azon csapat nyeri el ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló (oklevél, kupa, ajándékcsomag)

A kísérők, látogatók, érdeklődők számára színvonalas egész napos kísérőprogramot kínálnak a szervezők.

A versenyre jelentkezőknek a DANUBIUS HOTEL ARENA kedvezményes szállást tud biztosítani

Előzetes foglalás alapján 14 000.-Ft a két ágyas szoba reggelivel

A foglalásnál kérjük bemondani: Magyar Grillbajnokság Tel.: 889 5244

Ferenczi István, a Magyar Grillszövetség Elnöke

Elérhetőségek:

Tel: +36 30 742 8270

+36 20 518 1680

Fax: 889 5252

E-mail: [email protected]


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.