Már lehet jelentkezni a 12. Magyar Grillbajnokságra

A Magyar Grillszövetség 2011-ben, immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg az országos grill bajnokságot, ezúttal is a SzeptEmber Feszt rendezvényéhez kapcsolódva.

12. Magyar Grillbajnokság

Versenykiírás

2011. szeptember 4. vasárnap, 07:30 - 16:00

Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt területe

A versenyen indulhat minden olyan 4 fős csapat, korhatár nélkül, aki a versenykiírás feltételeit, elfogadja és a nevezési díjat határidőre befizeti.

Jelentkezési, nevezési lapok leadási határideje: 2011. augusztus. 01.

Eredményhirdetés időpontja: kb. 16:30

Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét.

Az alapvető biztonsági és higiéniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania. Elektromos készülék,használata tilos!

A fő alkotórész csak nyárson,vagy rácson készülhet, faszénparázs (esetleg gáz) felett, a mártásnak, serpenyő, lábos engedélyezett!

Nevezési díj csapatonként 15 000.-Ft, (a Grillszövetség tagjának 10000.-Ft) melyről a Magyar Grillszövetség számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség az OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2011. augusztus 05-ig.

A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat, 10 adagra:

- Húsokat (szürkeharcsa filé, csontos-bőrös csirkecomb, sertés tarja egész, marha hátszín egész)

- Zöldségeket (cukkini, trikolor paprika, gomba, paradicsom, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, póre)

- Faszén

- 1db 3*6 m-es sátor (korlátozott számban)

- sörpad, asztal

FIGYELEM KAUCIÓ!

A helyszín adottságainak figyelembe vételével a csapatok részére a sörpad garnitúrát csak a helyszínen fizetett kaució ellenében tudjuk átadni. A kaució összege: 15.000,-Ft/garnitúra, melyet a sörpad garnitúra visszavételekor visszafizetünk

A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:

- szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.

- bemutató asztal, az elkészült ételeknek, a fényképezéshez.

A főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, a nevezéskor, mivel csak korlátozott számban áll rendelkezésünkre sátor.

A részvételi lehetőség a főzőhelyek kialakítása miatt korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2011. augusztus. 01.

A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:

Ferenczi István: [email protected] vagy: Fax: 889 5252

Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2011.augusztus 05-ig. a szövetség bankszámlájára.

A Verseny leírása és menete:

A szervezők 6:00-kor találkoznak a csapatokkal.

A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek.).

A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.

Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor

Tálalás:

- 3 adag a "vak-zsűri" részére

- 3-4 adag "asztali,mozgó, zsűri" részére,

1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre. fényképezéshez (a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!)

Zsűrizés:

A mozgó zsűri és a "vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni. A tálalás 09,45 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a "vak" zsűri részére. 10 órakor az asztali, mozgó zsűri érkezik a helyszínre.

Vak zsűri:

Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 3 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba. A kisorsolt "vak" zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza az alábbi szempontok alapján:

- az étel kinézete,

- az étel harmóniája,

- a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),

- optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/medium),

- a fő alkotóelem harapásra/rágásra,

- a fő alkotóelem íze,

- a köret íze.

a zsüri tálalást nem pontoz!!

Asztali, mozgó zsűri

Az asztali,mozgó, zsűri is a fent leírtak alapján pontoz és még a tálalást is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.

Szintén pontozzák a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot, melyet különdíjjal (Fun Díj) jutalmazunk.

A zsűrilapok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámú lapot nem vesszük figyelembe.

1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9:45 től tálalni, 10:00 tól a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

2. A további készítmények leadásának időpontjai:

10:45 óra szárnyas étel

11:45 óra sertés étel

12:45 óra marhahús étel

13:45 óra desszert

az 1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.

A verseny díjazása a következő:

- Minden résztvevő részére emléklap, kategóriánként, arany fokozat 5 kategória (hal, szárnyas, sertés, marha, deszert)

- A díjazottaknak oklevél, érem, kupa, és ajándékcsomag

A bajnokságban az 5 kategória összesített eredménye (összpontszáma) kerül figyelembevételre.

- A győztes az aranyérem és a hozzá járó oklevél, kupa és ajándékcsomag mellett a WEBER GRILL 80 ezer forint értékű gömb grillsütőjét kapja.

- Az ezüstérmes (oklevél, érem, kupa, ajándékcsomag) a WEBER GRILL 50 ezer forint értékű grill eszközeit viheti haza

- A bronzérmes (oklevél, érem, kupa, ajándékcsomag) a WEBER GRILL 30 ezer forint értékű grill eszközeivel gazdagabban térhet haza.

Az összetett győztes egy esztendőre elnyeri a verseny Vándorserlegét, amely 3 egymást követő elnyerés után a csapaté marad.

Az úgynevezett FUN díj amelyből egy kerül kiosztásra, a nemzetközi zsűrizés szabályai alapján, azon csapat nyeri el ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló (oklevél, kupa, ajándékcsomag)

A kísérők, látogatók, érdeklődők számára színvonalas egész napos kísérőprogramot kínálnak a szervezők.

A versenyre jelentkezőknek a DANUBIUS HOTEL ARENA kedvezményes szállást tud biztosítani

Előzetes foglalás alapján 14 000.-Ft a két ágyas szoba reggelivel

A foglalásnál kérjük bemondani: Magyar Grillbajnokság Tel.: 889 5244

Ferenczi István, a Magyar Grillszövetség Elnöke

Elérhetőségek:

Tel: +36 30 742 8270

+36 20 518 1680

Fax: 889 5252

E-mail: [email protected]


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.