A tízezer példányban, az Agrármarketing Centrum (AC), s a Nemzeti Bormarketing Program támogatásával kiadott, 200 oldalas, színes, képes kiadvány a térség 7 borvidékének 11 körzetében, a badacsonyi, a Balaton felvidéki, az Etyek-budai, a móri, a neszmélyi és a somlói borvidéken "kalauzolja el" az odalátogatókat - mondta el a kötetet bemutató Veér Károly író, szerkesztő.
A német, angol és magyar nyelvű kiadvány a térségben működő családi pincészeteket, kisborászatokat mutatja be. Továbbá képet ad a régió néhány látnivalójáról, felhívja a figyelmet a múzeumokra, skanzenekre, valamint a sportolási, lovaglási lehetőségekre.
A nyomtatott megjelenést internetes elérhetőség egészíti ki, így a kalauzban megjelent adatok könnyen elérhetők. (MTI)
Megjelent a "királyi régió" borkalauza
A Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyét magába foglaló úgynevezett királyi régió borvidékeinek kisborászatait, vendéglátó- és szálláshelyeit, múzeumait, látnivalót bemutató borászati-turisztikai kalauzt jelentetett meg a Regio Regia, a térség regionális kiadványa; a kötetet pénteken Székesfehérváron mutatták be - adta hírül az MTI.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.