Megjelent a Michelin Guide európai kiadványa

Megjelent a legnépszerűbb nemzetközi étteremminősítő kalauz, a több mint száz éves Michelin Guide európai kiadványa, a Main Cities of Europe.

A híradások szerint a korábban Michelin csillagos besorolást nyert két budapesti étterem megőrizte pozícióját, a csillagok előszobájaként nyilván tartott "Bib Gourmand" besorolásba 19 fővárosi vendéglátóhely került. Ez megegyezik a tavalyi statisztikákkal, a változás mindössze annyi, hogy a Várban lévő "21" helyett a néhány méterrel távolabb üzemelő "Vár: a Spájz" kapta a kitüntető címet.

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb meglepetés talán az, hogy az immáron két alkalommal a világ legjobbjának választott koppenhágai Noma továbbra sem kapta meg a harmadik csillagot, maradt a "csak" két csillagos kategóriában. Hogy a tulajdonos René Redzepi kardjába dől-e a hír hallatán, arról nem számoltak be a jól értesült hírcsatornák...

A Michelin Main Cities kiadványban 20 európai ország 44 városa képviselteti magát, Prága ismét a csillagos városok közé került, az "Alcron és a Degustation Boheme Bourgeoise" kapott csillagot.  

A kiadványban 15 három csillagos étterem szerepel (nincs új hely a nap alatt, 11 francia, két olaszországi és két brit étterem ), 74 étterem kapott két csillagot (18 új) és 287 egy csillagot birtokolhat egy esztendőre (ez utóbbiak közül 44 újonc). Bib Gourmand címet 249 étterem kapott, abből 48 első alkalommal került az elitbe.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.