Megjelent a Michelin Guide európai kiadványa

Megjelent a legnépszerűbb nemzetközi étteremminősítő kalauz, a több mint száz éves Michelin Guide európai kiadványa, a Main Cities of Europe.

A híradások szerint a korábban Michelin csillagos besorolást nyert két budapesti étterem megőrizte pozícióját, a csillagok előszobájaként nyilván tartott "Bib Gourmand" besorolásba 19 fővárosi vendéglátóhely került. Ez megegyezik a tavalyi statisztikákkal, a változás mindössze annyi, hogy a Várban lévő "21" helyett a néhány méterrel távolabb üzemelő "Vár: a Spájz" kapta a kitüntető címet.

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb meglepetés talán az, hogy az immáron két alkalommal a világ legjobbjának választott koppenhágai Noma továbbra sem kapta meg a harmadik csillagot, maradt a "csak" két csillagos kategóriában. Hogy a tulajdonos René Redzepi kardjába dől-e a hír hallatán, arról nem számoltak be a jól értesült hírcsatornák...

A Michelin Main Cities kiadványban 20 európai ország 44 városa képviselteti magát, Prága ismét a csillagos városok közé került, az "Alcron és a Degustation Boheme Bourgeoise" kapott csillagot.  

A kiadványban 15 három csillagos étterem szerepel (nincs új hely a nap alatt, 11 francia, két olaszországi és két brit étterem ), 74 étterem kapott két csillagot (18 új) és 287 egy csillagot birtokolhat egy esztendőre (ez utóbbiak közül 44 újonc). Bib Gourmand címet 249 étterem kapott, abből 48 első alkalommal került az elitbe.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.