Megjelent a Michelin Guide európai kiadványa

Megjelent a legnépszerűbb nemzetközi étteremminősítő kalauz, a több mint száz éves Michelin Guide európai kiadványa, a Main Cities of Europe.

A híradások szerint a korábban Michelin csillagos besorolást nyert két budapesti étterem megőrizte pozícióját, a csillagok előszobájaként nyilván tartott "Bib Gourmand" besorolásba 19 fővárosi vendéglátóhely került. Ez megegyezik a tavalyi statisztikákkal, a változás mindössze annyi, hogy a Várban lévő "21" helyett a néhány méterrel távolabb üzemelő "Vár: a Spájz" kapta a kitüntető címet.

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb meglepetés talán az, hogy az immáron két alkalommal a világ legjobbjának választott koppenhágai Noma továbbra sem kapta meg a harmadik csillagot, maradt a "csak" két csillagos kategóriában. Hogy a tulajdonos René Redzepi kardjába dől-e a hír hallatán, arról nem számoltak be a jól értesült hírcsatornák...

A Michelin Main Cities kiadványban 20 európai ország 44 városa képviselteti magát, Prága ismét a csillagos városok közé került, az "Alcron és a Degustation Boheme Bourgeoise" kapott csillagot.  

A kiadványban 15 három csillagos étterem szerepel (nincs új hely a nap alatt, 11 francia, két olaszországi és két brit étterem ), 74 étterem kapott két csillagot (18 új) és 287 egy csillagot birtokolhat egy esztendőre (ez utóbbiak közül 44 újonc). Bib Gourmand címet 249 étterem kapott, abből 48 első alkalommal került az elitbe.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.